este o prajitura foarte cremoasa,iar combinatia afine-nuca de cocos merge de minune.
aluat:
250g faina
3 linguri zahar
125g unt rece
1 ou
umplutura:
40g unt moale
500g branza dulce(perlute,cottage cheese)
80g zahar
125g smantana groasa,acrisoara
100g afine
3oua
fulgi crocanti:
125g unt
100g zahar
125g faina
75g nuca de cocos
se amesteca o coca din ingredientele de mai sus.se lasa la rece 35min apoi se intinde in forma de tort,pregatita cu hartie de copt,ridicand si o margine.intepam de mai multe ori cu furculita.
pt crema mixam untul topit cu branza cu ouale,zaharul,smantana si turnam peste foaie.punem afinele si dam data la cuptor pt 15min:
pregatim fulgii crocanti,framantand untul rece cu zaharul,nuca de cocos si faina.ii presaram peste prajitura:
coacem la 180 grade,vreo ora.ultimele 10-15 min pe rezistenta de jos.
rece se taie.
luni, 17 august 2009
tort cu branza dulce,afine si fulgi crocanti
Publicat de mihaela la 10:34
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
6 comentarii:
Arata minunat! Ca si toate preparatele tale de altfel...
Vad ca nu te mai saturi de facut bunatati!
bucatareala e una din pasiunile mele...nu cerd ca ma voi satura vreodata.iau ins ao pauza zilele urmatoare caci plec la mare.
Eu ador afinele... Imi dai si mie o felie te rog :).Am o rugaminte sti tu cumva pe undeva reteta pentru Merdenele-placintele alea rotunde subtiri cu brinza intre ele? Mersi mult de tot Cami
cami am mancat anul acesta pt prima data in ro merdenele.reteta insa nu am dar ea ei.
o seara minunata!!!
Felicitari pentru retete si modul de prezentare.De obicei ma inspir de pe femina.rol.ro, pentru ca au retete usoare si gustoase.De aici insa am de incercat o multime de retete :) .
Trimiteți un comentariu