azi pe seara avem prieteni in vizita si le-am pregatit aceasta prajitura care merge de minune la cafea:
aluat:
-250g faina
-1 plic praf de copt
-75g zahar
-125g unt rece
crema:
-500ml lapte
-3 linguri zahar
-1 compot pere
-1 plic budinca vanilie
firimituri:
-75g faina
-75g zahar
-100g unt
fierbem budinca in mod obisnuit cu laptele si zaharul.perele le lasam in sita sa se stoarca sucul si le taiem cuburi.intr-un castron turnam budinca fierbinte si o amestecam cu perele.lasam sa se raceasca complet.
amestecam ingredientele pt aluat si il intindem in forma de tort pe fund si pereti.turnam budinca rece si nivelam:
pregatim firimiturile si le presaram deasupra:
coacem la foc potrivit,185 grade,cu ventilatie pt 45min:
lasam sa se raceasca complet si apoi scoatem din forma.se poate servi cu un mot de frisca deasupra.
duminică, 4 octombrie 2009
tort cu pere si budinca
Publicat de mihaela la 13:42
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
3 comentarii:
Iubesc stilul acesta de prajitura, egal cu ce este umplut.
ce deliciu!sa nu stergi blogul vreodata ca nu mai am retete apoi.
cami si noua ne place foarte mult.pina sa vin aici nu mancasem in romania genul acesta de tort.
tizo bine ai venit in bucataria mea!
blogul nu-l sterg...ar fi pacat dupa atata munca depusa.sper sa le fiu de ajutor si altora!
o seara faina fetelor.
Trimiteți un comentariu