nu am mai facut de un secol un tort iar ieri am cautat putin printre sutele de retete ce le am si m-am oprit asupra acestui tort,usor,racoros si nu foarte dulce,merge de minune langa o ceasca mare de cafea.
pt forma de 26cm:
blat:
-125g unt moale
-2 oua
-100g zahar
-250g faina
-1 plic praf de copt
-40g amidon
-1 borcan compot visine
crema de budinca:
-450ml lapte
-50g zahar
-1 plic budinca vanilie
-150g creme fraiche (se poate inlocui cu smantana groasa)
-3 oua
fulgii crocanti:
-100g piscoturi
-50g unt
pregatim pentru inceput budinca,care trebuie sa se racoreasca putin.se fierbe cu laptele si zaharul apoi se ia de pe focu si in ea fierbinte se incorporeaza creme fraiche si ouale amestecand bine.se lasa deoparte sa se racoreasca,pina ne ocupam de blat:
mixam intr-un castron ingredientele pentru blat si turnam compozitia in forma de tort pregatita cu hartie de copt apoi punem visinele bine scurse de suc.
dam la cuptorul incins 5 min,nu trebuie sa fie blatul copt ci numai o crusta usoara sa prinda.turnam apoi budinca deasupra:
presaram deasupra piscutirle sfaramate si amestecate cu untul la temp camerei:
coacem torul 1h la 180grade,cu ventilatie+rezistenta de jos.ultimele 10min lasam numai rezistenta de jos.trebuie sa treaca testul scobitorii.lasam sa se raceasca complet apoi scoatem din forma:
se serveste cu un mot de frisca daca aveti pofta!
joi, 18 noiembrie 2010
tort cu visine,budinca si fulgi crocanti
Publicat de mihaela la 07:35
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
O poate fi foart bun, arata gustos
bianka este rapid si delicios.noue ne place genul acesta de torturi,nu foarte cremoase.
Trimiteți un comentariu