Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 18 ianuarie 2011

prajitura cu foi si crema de nuci


cum nu poate lipsi nimic dulce peste week-end am facut aceasta prajitura care mi-a facut cu ochiul de ceva vreme intr-o revista.

pt foi:
-6 linguri ulei
-8 linguri zahar
-8 linguri lapte
-1ou
-1 plic amoniac
-450g faina

crema:
-500ml lapte
-3 linguri amidon
-200g zahar pudra
-200g unt
-150g nuci prajite macinate

ne ocupam prima data de crema caci trebuie sa fie rece cand o intindem pe foi.laptele il punem la fiert cu zaharul.amidonul il amestecam cu 3-4 linguri lapte si il turnam in cratita,amestecand continuu.fierbem la foc potrivit pina ce compozitia se ingroasa ca o budinca.taiem untul cuburi si il amestecam in crema fierbinte,pina cand se incorporeaza total.adaugam si nucile prajite si tocate si dam cratita la rece.

pt foi:
-amestecam ingredientele si lasam aluatul la rece 2-3 ore.intindem 3 foi pe care le vom coace pe dosul tavii unse si pudrate cu faina.pe foile reci intindem crema si asezam deasupra un tocator de lemn sau o alta greutate.le lasam la temp bucatariei pina a doua zi cand le vom taia.

13 comentarii:

Bianka spunea...

Arata formidabil

Claudia-Maria spunea...

au da buna ii,arata de nota 10!

ingrid spunea...

caut de-un secol prajitura asta . imi aminteste de copilarie.. multumesc mult pt ea.
faceti niste prajituri extraordinare!!!!!!!!!!!!!!!!
ati putea pune pe blogul dv program de urmarire prin email, sa pot primi si eu delicioasele dv retete ???
pleeeeeaaaaaaassseee....

Anonim spunea...

am incercat si eu sa fac prajitura dar crema nu s-a ingrosat, desi am respectat reteta. Am pus-o asa la frigider. Va rog sa-mi spuneti daca mai pot s-o dreg intr-un fel pt. ca nu vreau sa o arunc.

Ana spunea...

am incercat si eu sa fac prajitura dar crema nu s-a ingrosat, desi am respectat reteta. Am pus-o asa la frigider. Va rog sa-mi spuneti daca mai pot s-o dreg intr-un fel pt. ca nu vreau sa o arunc.

Unknown spunea...

crema facuta a iesit cam moale desi am respectat reteta. Ce pot sa-i mai fac ca sa o dreg ca nu vreau sa o arunc. Am pus-o la frigider.

Jenica spunea...

crema facuta a iesit cam moale, desi am respectat reteta. Ce pot sa-i mai fac ca s-o dreg ca nu vreau sa o arunc. Am pus-o la frigider asa cum e.

Unknown spunea...

crema facuta a iesit cam moale, desi am respectat reteta. Ce pot sa-i mai fac ca s-o dreg ca nu vreau sa o arunc. Am pus-o la frigider asa cum e.

mihaela spunea...

jenica imi pare rau ca nu am putut intra sa raspund mai devreme si ca nu a a iesit crema.eu am folosit exact cantitatea de amidon scrisa.daca era moale as fi pus mai multa nuca sa se ingroase.a fost moale dupa ce ai fiert-o? ca la mine a fost ca o budinca chiar si dupa ce am pus untul.si s-a ingrosat ca in poze dupa racire.

mihaela spunea...

ana acum citesc ca nici tie nu ti-a iesit crema.
atunci mariti putin cantitatea de amidon ca nu-mi explic alta cauza.eu folosesc aici amidon de la penny si nu am dat gres niciodata.chiar voi cantari cate grame sunt 3 linguri pt a fi mai exacta.

Anonim spunea...

FOARTE FAIN ARATA PRAJITURA TA,MIHAELA...SEAMANA CU PRAJITURILE FACUTE DE BUNA SI BATRANA MEA MAMA,CARE NU MAI ESTE DE ANI MULTI PRINTRE NOI,DE ACEEA EU RAMAN ADEPTA PRAJITURILOR CU FOI,CA O NOSTALGIE...NICIODATA NU AS SPUNE CA SUNT DEMODATE,SAU AM MAI AUZIT PE CINEVA CA II ESTE RUSINE SA FACA PRAJITURI CU FOI,CA PAR TARANESTI!!!!DOAMNE,CAT SNOBISM SI LIPSA CREIER!!!BRAVO MIHAELA,TE FELICIT PENTRU RETETELE MINUNATE,IN SPECIAL CELE CU FOI,DAR NU NUMAI:))),NOTA 10!!!!

Unknown spunea...

cum sa fie un snobism praj cu foi?mie chiar mi se pare ceva deosebit,de aceea la sarbatori niciodata nu cumpar prajituri ci le fac cu mana mea,sunt innebunita dupa prajiturile cu foi

Unknown spunea...

cum sa fie un snobism praj cu foi?mie chiar mi se pare ceva deosebit,de aceea la sarbatori niciodata nu cumpar prajituri ci le fac cu mana mea,sunt innebunita dupa prajiturile cu foi