Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 17 ianuarie 2013

covrigei cu branza de oi si smantana

 imi era pofta de covrigei si am gasit reteta pe spatele unui plic cu amoniu de la dr.oeker.am modificat-o pe ici pe colo cu ce aveam prin camara.se pot taia si cu forma sau ca mine modela cu mana :)



-500g faina
-1 plic drojdie granulata
-250g branza sarata de oi
-2 oua
-1 pahar smantana,200g
-100g untura
-125g unt

pt uns:
-1 galbenus
-2 linguri iaurt natur

pentru aluat se razuieste branza si se amestaca cu oaule si smantana,drojdia,untura si untul la temperatura camerei,faina.se framanta pina cand avem un aluat nelipicios.daca mai este nevoie mai puteti adauga 2-3 linguri faina.



pe masa usor infainata se rup bucati din aluat si trecem la modelat covrigeii.fiecare bucata se intinde ca un snur:




se aduc capete si se suprapun usor:



si rezultatul:


se aseaza in tava unsa sau pregatita cu hartie de copt:



se ung cu galbenusul amestact cu putin iaurt si se coc la 175 grade pentru 15min.

8 comentarii:

Kyra spunea...

:D As minca fara numar, fara numar.

Liliana Toma spunea...

minunati!!!

Adina spunea...

Imi plac la nebunie!:)

Unknown spunea...

Ce pofta mi-e acum de-o rontaiala! Covrigei trebuie sa fie grozavi de buni!!

DiaMar bucataria galbena spunea...

Cu siguranta sunt deliciosi.

Gusulita spunea...

Ce draguti ti-au iesit!

miremirc spunea...

Foarte buni ! :)

Anonim spunea...

foarte buni!!!!!