imi era pofta de covrigei si am gasit reteta pe spatele unui plic cu amoniu de la dr.oeker.am modificat-o pe ici pe colo cu ce aveam prin camara.se pot taia si cu forma sau ca mine modela cu mana :)
-500g faina
-1 plic drojdie granulata
-250g branza sarata de oi
-2 oua
-1 pahar smantana,200g
-100g untura
-125g unt
pt uns:
-1 galbenus
-2 linguri iaurt natur
pentru aluat se razuieste branza si se amestaca cu oaule si smantana,drojdia,untura si untul la temperatura camerei,faina.se framanta pina cand avem un aluat nelipicios.daca mai este nevoie mai puteti adauga 2-3 linguri faina.
pe masa usor infainata se rup bucati din aluat si trecem la modelat covrigeii.fiecare bucata se intinde ca un snur:
se aduc capete si se suprapun usor:
si rezultatul:
se aseaza in tava unsa sau pregatita cu hartie de copt:
8 comentarii:
:D As minca fara numar, fara numar.
minunati!!!
Imi plac la nebunie!:)
Ce pofta mi-e acum de-o rontaiala! Covrigei trebuie sa fie grozavi de buni!!
Cu siguranta sunt deliciosi.
Ce draguti ti-au iesit!
Foarte buni ! :)
foarte buni!!!!!
Trimiteți un comentariu