e vremea cozonacilor,precis ati inceput sa ii framantati si lasati la dospit.asta am facut si eu azi si a iesit minunatia aceasta de cozonac, pe care o vom avea pe masa de sarbatoare!
aluat:
-1 cub drojdie
-120ml lapte
-120g zahar
-1 varf cutit sare
-100g unt
-550g faina
-coaja rasa de portocala
-4 oua
umplutura:
-200g nuci macinate
-1 ou
-1 ciocolata cu lapte
-2 linguri lapte
uns:
-1 galbenus
-1 lingura iaurt
aluatul l-am framantat la KA si poi lasat 1h la dospit.
se rastoarna pe masa usor infainata si se imparte in 4 bucati.se pregateste umplutura:nuca macinata se amesteca cu zahar dupa gust,ciocolata topita,oul si laptele.
fiecare bucata de aluat se intinde in forma dreptunghiulara si pune umplutura:
se ruleaza strans si se taie capetele.apoi fiecare bucata se taie in 4 ,ca in foto:
se tapeteaza cu hartie o forma de tort si se aranjeaza,mai intai pe margine triunghiurile de aluat si la mijloc marginile:
se lasa inca 20min la dospit,se unge cu galbenusul amestecat cu iaurtul si se coace la foc potrivit,vreo ora.se lasa sa se raceasca complet.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu