Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sâmbătă, 3 noiembrie 2007

Pui cu rosii si boia


1 pui,
1 lingura unt,
3 cepe mari,
1/2 lingurita faina,
750 g rosii,
1/2 lingurita boia de ardei,
sare, un praf de zahar
verdeata tocata

Bucatile de pui se prajesc inabusit in unt. Cind sint aproape gata, se adauga ceapa tocata mare si faina, amestecind cu lingura, apoi se pun rosiile taiate jumatati si curatate de seminte, boiaua, sarea si zaharul. Se lasa sa fiarba la foc mic (cu cratita acoperita) pina cind rosiile sint fierte. In timpul fiertului nu se amesteca cu lingura ci se misca cratita incet intr-o parte si in alta.la final se adauga verdeata tocata.

vineri, 2 noiembrie 2007

Ciuperci cu carne frageda si smintina


1/2 kg carne frageda de pasare,
1/2 kg ciuperci,
2 cepe,
1 lingura faina,
1 ceasca smintina,
50 gr. unt,
sare, piper, verdeata

Se inabusa in unt carnea taiata bucati cu ceapa tocata marunt, se adauga faina, ciupercile spalate si taiate feliute subtiri. Totul se amesteca si se toarna 2-3 linguri de apa calda sau zeama de carne. Se pune sare si piper si se lasa sa fiarba pina ciupercile se inmoaie. Inainte de a se servi mincarea, se adauga smintina si putina verdeata tocata.se serveste cu orez,paste sau cartofi.

Budinca cu branza dulce si macaroane



400-500 gr. branza dulce,
3 oua,
1 pachet de paste fainoase (melcisori sau ce doriti),
esenta de rom, stafide,
zahar dupa gust (minim. 5 linguri),
un vf. de cutit de sare,
zahar vanilat

Se pun pastele la fiert conform instructiunilor de pe pachet, apoi se scurge apa si se clatesc. Intre timp se amesteca ouale cu zaharul, zaharul vanilat, sarea si branza dulce si se omogenizeaza. Se adauga rom si stafide si totul se amesteca cu pastele scurse de apa. Intr-o forma unsa si tapetata se aseaza toata compozitia, si se introduce in cuptorul incins cca. 15 -20 minute.




orez de post,cu ciuperci



2 cepe
2 catei usturoi
1 cutie ciuperci
2-3 linguri ulei de raps
150g orez
verdeata tocata
sare,piper
1 cana mare de supa legume

ceapa si usturoiul tocate marunt se inabuna scurt in uleiul incins,apoi se adauga ciupercile si orezul.se lasa 3-4 min sa se caleasca si se toarna supa.am acoperit tigaia cu un capac si am lasat la foc redus pina cand a scazut toata zeama.se condimenteaza cu sare,piper,verdeata tocata si se serveste cald

supa crema de rosii,pentru post


am calit in 2 linguri ulei masline 1ceapa mare si 2 morcovi mai mari razuiti pe partea lata de la razatoare.dupa cateva minute am pus 300ml apa si 1 conserva de rosii pasate(cred ca 500g),sare,piper,1cub concentrat de legume,putin patrunjel si busuioc verde.am fiert la foc mic pina legumele au fost moi.apoi am pasat tot cu mixerul bat.
separat am prajit 2 cartofi cubulete mici in putin ulei,i-am scos pe hartie absorbanta si i-am pus deasupra in castronelul cu supa.

cand nu vreti de post se poate adauga smantana.

paine impletita cu faina integrala si ou



450g faina alba
300g faina integrala
1pachet drojdie proaspata
1lingurita plina sare
1lingura zahar
150g iaurt simplu
150ml lapte
150ml apa
2oua
75ml ulei de floarea soarelui

aluatul l-am facut la MP,prg rapid,apoi am lasat 50min la dospit.am impartit in 3 parti,le-am impletit si le-am pus in tava rotunda.se poate lasa in tava dreptunghiulara.se unge cu 2 linguri lapte sau iaurt si se coace la 190 grade.

joi, 1 noiembrie 2007

melcisori cu branza dulce





aluat:

125g unt topit si racit
300ml lapte
1cub drojdie
150g zahar
2oua
850g faina

umplutura:

600g branza dulce
zahar dupa gust
coaja rasa de lamaie
stafide
2galbenusuri
2linguri gris pentru foaie

aluatul l-am pregatit la MP apoi l-am lasat 40min la dospit.


pentru umplutura se amesteca toate ingredientele,eu de asta data nu am avut stafide,dar ies la fel de buni.pe masa putin pudata cu faina se intinde o foaie dreptunghiulara di aluat,peste care presarama grisul si putem umplutura.


se ruleaza apoi pe lungime si se taie felii cu o ata groasa.se pun melcii in tava pregatita cu hartie de copt,se pot unge si cu galbenus,si se dau la cuptor.

se coc la 190 grade.reci se pot pudra cu zahar,noua ne plac fara,langa o cana de lapte.

budinca de conopida cu paste si sunca



reteta de la Maya

1 conopida
1 rosie
10 frunze de busuioc
400 g sunca fiarta
4 catei usturoi
200 g cascaval razuit
200 g paste
1 l lapte
1 lingura faina
sare ,piper,oregano uscat,ulei de masline

Spalam conopida,taiem buchete si o punem in apa cu ceva sare la fiert.Se fierbe doar pe jumatate.
intre timp pregatim restul ingredientelor.Razuim cascavalul,taiem sunca felii,rosia la fel.Spalam busuiocul,si-l rupem grob.
Usturoiul,eu am avut o capatana,pe care am taiat-o in 4.Daca aveti catei,nu-i mai taiati.Punem usturoiul in ceva ulei de masline la "transpirat" .Nu se rumeneste,devine amarui.
Daca doriti,lasati usturoiul inauntru,daca nu,il scoateti,ceea ce se poate face si mai tarziu,fiind mare,se gaseste repede prin sos
Peste uleiul incins si aromat de usturoi,punem o lingura de faina,o lasam putin la prajit,dar nu foarte mult(atentie,la foc mare,arde repede).Stingem faina prajita cu lapte.Condimentam(in functie de sunca) cu sare,piper,oregano uscat.Adaugam sunca si busuiocul ,si amestecam putin.Mai lasam sa traga un clocot .
Se fierb pastele in ceva apa cu sare.Se fierb foarte al dente,deoarece se mai inmoaie in sos.Cand sant jumatate fierte se scot si se aduga in sos..
Asezam conopida intr-o tava si turnam acest sos deasupra.
Presaram cascavalul si decoram cu rosii.
Dam la cuptor,la 200 gradeC ,timp de 20 minute,apoi ridicam temperatura la 250gradeC si pornim ventilatia.Cand credeti ca e rumenit pe placul vostru,inchideti focul,lasati usa cuptorului deschisa,si mai lasati tava acolo 5-10 minute.
Se poate reincalzi inainte de servire(cuptor,sau MO )