Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 11 noiembrie 2007

paine rotunda de secara




350g faina alba de grau
1 cub drojdie proaspata.45g
1 lingura miere
750ml lapte/apa
650g faina secara
1 plic sauerteig,100g
2 lingurite sare
2 lingurite otet(nu l-am pus)

aluatul la MP,prg scurt.

mancare de post cu fasole galbena


fasole galbena
2 rosii
1 morcov
3 linguri ulei masline
2 cepe
1/2 ardei gras
1 lingura faina
paprika dulce,sare,piper,verdeata
1 cub concentrat legume

ceapa si morocvul se pun la calit in uleiul de masline:


se adauga fasolea,ardeiul cubulete si faina:

si se lasa 5 min,apoi adaugam rosiile:


stingem totul cu apa+knorr si acoperim cu un capac,lasand sa fiarba la foc potrivit:


la final se adauga sare,piper,verdeata tocata.

cornuri cu sunca


reteta de aici:



aluat:
300g faina
1 plic praf de copt
125g branza proaspata
4 linguri ulei
4 linguri lapte
1 ou

in plus
sunca presata
cascaval pt presarat desupra

se amesteca intr-un castron toate ingredientele pentru aluat si se lasa 10min sa se odihneasca.apoi se intinde o foaie rotunda pe masa infainata,se taie raze pe care se pun feliile de sunca.se ruleaza spre varf si se pun cornuletele in tava cu hartie de copt.se presara cascavalul si se coc 25 min.
se servesc caldute,la micul dejun.

sâmbătă, 10 noiembrie 2007

paine cu ceapa si verdeata


1 ceapa tocata
500g faina
100ml ulei
200ml lapte
2 oua
1 cub drojdie
1 lingurita rosmarin
sare
1 lingurita miere

Aluatul l-am facut la Mp,prg Scurt.aluatul trebuie sa fie molicel dar nu lichid.daca este nevoie mai adaugam cateva linguri faina.se rastoarna pe masa bine infainata si se intoarce cu o paleta.se da prin faina si apoi se pune in forma.se lasa 30-40min la dopsit si se coace.

spanac cu smantana si ou


500g spanac congelat,frunze
2 oua
2 cepe
3 catei usturoi
sare,piper,cub knorr pui
3 linguri ulei masline
200ml smantana dulce

in ultiul incins se caleste ceapa tocata si usturoiul,se adauga spanacul dezghetat si tocat si se stinge totul cu o cana supa.se lasa sa fiarba 15-20min,apoi se adauga smantana si se mai fierbe putin.se bat ouale cu condimentele si se adauga in cratita cu spanac amestecand intr-una.se lasa 1min si se ia deoparte.daca este nevoie se mai condimenteaza cu sare.

Filet de somon,cu crusta picanta,la cuptor


reteta de la Maya

filet de somon
zeama de lamaie
marar
busuioc
(sau alta verdeata,in functie de gust)
1 morcovior
1 ceapa violeta
1/2 ardei
granulat de usturoi
sare,piper
2-3 linguri ulei de masline
5 linguri faina de pane

Se maruntesc/macina ceapa,cu verdeturile,prima data.Dupa care se adauga morcoviorul si ardeiul.(Am amestecat in 2 ture,pentru a se marunti ceapa si verdeturile bine)Legumele maciante,se pun intr-un castron larg,se condimenteaza cu sare,piper,granulat de usturoi,eventual chili.Eu nu am avut decit chili uscat,si nu stiu cum da in amestecul asta,asa ca nu am pus.Nu uitati uleiul(2-3 linguri)Se aduga faina de pane ,se amesteca bine.Pensulam o tava antiaderenta cu ceva ulei,punem bucatile de filet,stropite cu zeama de lamiie.Daca materialul pentru crusta nu e destul de condimentat,condimentati somonul.
Tapetati bucatile de filet ,dupa care bagati tava in cuptorul incalzit in prealabil,la 200 gradeC .
lasati la rumenit,dupa cum va place.

vineri, 9 noiembrie 2007

salata de paste cu sunca


-paste fainoase(eu am folosit gobetti)
-sunca presata
-ceapa verde
-castraveciori acrii
-1 ardei micut rosu
-maioneza facut acasa dintr-un galbenus crud,unul fiert,100ml ulei
-1 pahar creme fraiche
-putin patrunjel verde tocat fin

pastele se fierb in apa sarata,sunca si ardeiul se taie cubulete,ceapa inele iar castravetii acrii se toaca marunt.se pregateste maioneza si se amesteca apoi cu paharul de creme fariche.pastele bine stoarse de apa,maioneza si legumele se amesteca si se da salata 1-2 ore la frigider.

limba cu praz si masline




reteta de la Oana

700-800 gr limba
1 kg praz subtirel si fraged
500 gr masline
1/2 lamaie
Suc sau pasta de rosii
Ulei

Limba se curata, se portioneaza si se pune la fiert in apa cu sare; prazul se curata si se taie segmente; maslinele se gusta si in cazul in care sunt prea sarate se dau intr-un clocot doua, lamaia se feliaza si se cojeste (inclusiv partea alba care-i amara)

Cand limba este fiarta (furculita intra usor) eu scot bucatile si indepartez partea alba care nu-mi place, exista persoane care o lasa; prazul se caleste usor in 2-3 linguri de ulei, doar cat sa se inmoaie; intr-o cratita se incinge un pic de ulei, se adauga sucul sau pasta de rosii (nu foarte multa) si se prajeste usor; se stinge cu o cana de apa; se lasa sa clocoteasca de cateva ori si se pun bucatile de limba, apoi dupa inca cateva clocote prazul si apoi maslinele. Se lasa un timp sa fiarba toate impreuna si sa-si imprumute aromele, se sareaza si cu un minut inainte de a stinge focul se pun feliutele de lamaie.
noi am servit cu orez.