Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sâmbătă, 17 noiembrie 2007

gulas cu ciuperci



reteta de aici:


ingrediente:

500g ceapa
500g carne porc
3linguri ulei masline
sare,piper
boia dulce
verdeturi tocate
2 linguri pasta tomate
500ml supa
250g ciuperci proaspete


carnea taiata bucati potrivite se pune la calit in uleiul incins:


se adauga dupa cateva minute ceapa taiata in 8:



se lasa sa se dinstuie bine,se adauga boiaua,pasta de rosii,se toarna supa:


si se lasa sa fiarba 30min,dupa care se pun ciupercutele taiate felii:


se lasa sa fiarba 40min,apoi se adauga sare,piper,verdeata tocata


se serveste cu mamaliguta sau cartofi.

tarta cu caise




reteta de aici:


ingrediente:
2 oua
1 doza caise/piersici
125g unt/margarina
110g zahar
1 plic praf de copt
1 plic finesse portocale
170g faina

3 linguri dulceata de caise



se amesteca intr-un castron ouale intregi,zaharul,finesse portocala si margarina

cand zaharul s-a topit si avem o compozitie cremoasa adaugam faina+praful de copt


si mixam din nou.


compozitia o turnam in forma de tarta unsa si pudrata cu faina,deasupra aranjam fructele si o dam la cuptor.


pentru 35min la 190 grade.



rece se unge cu dulceata incalzita si trecuta prin sita




si se lasa sa stea 30min inainte de servire.

Cornulete cu migdale





250g faina
120g migdale
120g zahar
2 plicuri zahar vanilat
190g margarina
1/2 esenta vanilie
2 galbenusuri

zahar pudra pentru decor

se amesteca galbenusurile,faina cu migdalele macinate,zaharul,margarina si faina+aromele,pina avem un aluat fin.se inveleste coca in folie si se da larece 1-2 ore.se intinde apoi un sul potrivit de gros,din care se taie bucati si se modeleaza cornulete ce se vor pune pe tava cu hartie de copt.



se dau la cuptor 15-18min.se lasa apoi sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.se pastraza in cutie de prajiturele pina la 6 saptamani.

.

muffins cu cafea


250g faina
2 linguri cafea pudra(ness)
1 plic praf de copt
1 ou
100g zahar
50ml lichior cafea
125g unt moale
100g smantana acra
100ml lapte


pt decor:
150g crema de branza
3 linguri zahar pudra
50ml lichior

oul,zaharul si untul se mixeaza bine,se adauga smantana,lichiorul si laptele.la final incorporam faina amestecata cu praful de copt,ness-ul si amestecam pina avem un aluat omogen.se imparte in formele de muffins pregatite cu hartie de copt si se da tava la cuptor 25min.se lasa sa se raceasca.
branza se amesteca cu zaharul si 50ml licchior si se decoreaza muffins-urile.

negresa cu cafea



140g faina
1 plic praf de copt
3 linguri cacao
1 priza sare
1/2 lingura scortisoara
300g nuci
185g unt
150g zahar brun
3 oua
125ml cafea tare

400ml crema de branza
4 linguri zahar

12 jumatati de nuci se pastreaza pentru decor,restul se toaca.zaharul si untul se freaca spuma,se adauga oaule,cafeaua.iar la final aromele amestecate cu faina,cacao si praful de copt.adaugam si nucile tocate si amestecam usor,pina avem o masa cremoasa.
compozitia se toarna in tava unsa si pudrata cu faina si se da la cuptor,pentru 30min.se lasa apoi sa se raceasca pe un gratar.
crema de branza se amesteca cu zaharul si se intinde peste prajitura.se poate pudra usor cu cacao si se decoreaza cu jumatatile de nuca.

muffins cu afine





200g faina
60g fulgi cereale
1praf de copt
2 oua
180g zahar brun
150g unt
300g smantana acra,groasa
1plic zahar vanilat
200g afine

ouale si zaharul se mixeaza bine,se adauga untul si smantana si continuam sa amestecam.urmeaza faina amestecata cu praful de copt,aromele,fulgii de cereale.fructele se incorporeaza usor in aluat.acesta se pune in formele de muffins pregatite cu hartiute pentru copt.


se da tava la cuptorul dinainte incalzit,pentru 25 min.reci se pudreaza cu zahar.

vineri, 16 noiembrie 2007

salata taraneasca de cartofi




8-10 cartofiori mai micuti~400g
1/2 castravete

2-3 cremvursti sau parizer
2 oua

2 cepe

2 linguri smantana acra,
sare,piper,putin usturoi

-cartofii in coaja si ouale se pun la fiert -castravetele si parizerul se taie cubulete -ceapa se toaca si se pune la calit intr-o cescuta de ulei,nu trebuie decat sa se moaie putin,nu sa se prajeasca prea tare.apoi se lasa sa se raceasca bine -cele 2 galbenuse fierte,unul crud si 1lingura de mustar se amesteca si se toarna cate putin din uleiul cu ceapa pina avem o maioneza.

se pune smantana si se amesteca bine.condimentam cu sare,piper si punem usturoiul trecut prin presa sau praful de usturoiu ca eu din asta am folosit.

-cartofii taiati cuburi si albusele de la ouale fierte se adauga la castravetele tocat.

totul se amesteca cu maioneza.se lasa 1 h la rece sa se amesteca gusturile.






Prajitura cu nuca de cocos,cioco si crema


reteta de la Alis:

Blat:
4 albusuri
1 pahar zahar=300 g
2 1/2 pahare cu nuca de cocos=250 g

Ciocolata:
2 linguri cacao
2 linguri zahar
1 lingura ness cafe
100 g ciocolata amaruie
putin lapte sau smantana de frisca

Crema;
1 cutie de smantana pt frisca 38% grasime-eu am pus doua cutii
1 plic praf instant de budinca de vanilie
Ciocolata rasa

Batem albusurile spuma ,impreuna cu zaharul,pana rezulta o spuma tare si lucioasase pune nuca de cocos si se amesteca cu o paleta
Punem compozitia la copt,la 160 grade,pana se aureste deasupra
Pt cioco,punem toate ingredientele intr-un vas pe bain-marie,pana se omogenizeaza.se pune imediat peste blatul racit
pt crema de vanilie,punem impreuna smnatana cu praful si le mixam
crema rezultata se pune peste stratul de cioco
se rade deasupra ciocolata
se pune la frigider cateva ore,apoi se taie