1 peste mai mare,al meu a fost Lachsforelle
1 lamaie
sare,piper,chili
2 catei usturoi
ceva verdeata
2-3 linguri ulei rapita sau masline
hartie de copt
pestele asezat pe foaia de hartie se tropeste abundent cu zeama de lamaie si apoi condimenteaza in interior si exterior cu sare si piper,apoi cu ceva chili.
in interior se pune usturoiul taiat marunt si verdeata:
se stropeste cu uleiul:
se impacheteaza in hartie si se aseaza in tava:se da 45 min la 200 grade,apoi se desface foaia si se mai lasa 10min.
noi am servit cu crochete de cartofi si sos de usturoi.
joi, 29 noiembrie 2007
peste impachetat,la cuptor
Publicat de
mihaela
la
16:15
0
comentarii
miercuri, 28 noiembrie 2007
Tort cu branza si frisca
tortul l-am facut la aniversarea a 2 ani de casatorie.reteta era ratacita pe calculator si am gasit-o.e delicios,fin si racoros.din pacate pozele nu mai sunt....
Blat:
4 oua,
150 g zahar,
un praf de copt,
un zahar vanilat,
150 g faina,
coaja rasa de lamiie.
Crema:
6 foi gelatina,
750 g branza dulce sau quark,
180 g zahar,
coaja rasa de lamaie,
250 ml frisca
Se amesteca faina cu praful de copt, se toarna peste galbenusuri si se amesteca. Se incorporeaza si albusurile spuma. Se pune in forma tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit. Se incearca cu scobitoarea. Este copt blatul atunci cand acesta este curata. Pentru crema se amesteca branza cu zaharul si coaja de lamaie. Se inmoaie gelatina si se incorporeaza in masa de brinza. Frisca se bate cu un plic de intaritor. Jumatate se amesteca cu crema. Se taie blatul in doua. Se insiropeaza cu putin suc si se pune crema. Se pune al doilea blat si se decoreaza cu frisca oprita. Se pune la rece 2-3 ore inainte de servire.
Publicat de
mihaela
la
21:13
0
comentarii
bezele cu kokos
reteta de aici:
250g zahar
250g nuca de kokos
4 albusuri
albusurile,150g nuca de kokos,zaharul se bat intr-o cratita,pe foc mic,pina cand zaharul s-a topit.se ia de pe foc si se adauga restul de nuca de kokos.se pun cu lingurita in tava tapetata cu hartie de copt si se coc 20min la 175grade,pina cand isi schimba usor culoarea.se lasa sa se raceasca si se decoreaza cu ciocolata topita.
Publicat de
mihaela
la
17:25
1 comentarii
marți, 27 noiembrie 2007
prajitura cu visine si nuca
reteta de aici:
avem nevoie de:
4 oua
1 plic praf de copt
150g zahar
150g margarina moale
100g nuci macinate
1 borcan compot cirese
150g zahar
300g faina
intr-un castron se amesteca margarina moale cu zaharul si ouale:
se adauga apoi faina,nucile si praful de copt:
se mixeaza bine pina avem un aluat omogen:
se pune compozitia intr-o tava potrivita,tapetata cu hartie de copt:
deasupra se pun ciresele:se coace la foc potrivit pentru 30min.
rece se pudreaza cu zahar.
Publicat de
mihaela
la
15:46
2
comentarii
luni, 26 noiembrie 2007
placinta cu sunca si ciuperci
aluat:
50g unt
100ml lapte
1 ou
275g faina
1/2 cub drojdie
sare
deasupra:
200g sunca presata
2 rosii
2 cepe
250g ciuperci proaspete
200g smantana acra
4 oua
sare,piper,patrunjel verde tocat
150-200g cascaval ras
pentru aluat se dizolva drojdia in laptele caldut,se amesteca dupa 10min cu faina,untul topit si racit,sare,oul.aluatul se lasa sa dospeasca intr-un loc caldut.intre timp se pune ceapa maruntita si ciupercile felii,la calit in putin ulei incins.
sunca se taie cuburi iar rosiile curatate de miez si coaja se taie marunt.
se amesteca apoi cu ciupercile,sare si piper.
aluatul se intinde in tava pregatita cu hartie de copt si se inteapa cu furculita:
desupra se aranjeaza compozitia de sunca si ciuperci:
ouale intregi,smantana si patrunjelul tocat se amesteca usor cu telul si se condimenteaza:
se toarna in tava,peste ciuperci:
deasupra se pune cascavalul ras:
se coace 40min la 190 grade:
se lasa sa se racoreasca putin si se taie bucati.
Publicat de
mihaela
la
13:07
1 comentarii
duminică, 25 noiembrie 2007
franzela cu faina de secara
1 cub drojdie proaspata
250ml apa
100ml lapte
1 lingurita miere
2 linguri unt/margarina
1 lingurita sare
360g faina secara
180g faina grau
1 plic,15g sauerteig
aluatul l-am facut ma MP,prg scurt si l-am lasat la dospit:
apoi am intins aluatul pe masa unsa cu 1 lingura ulei ,l-am rulat ,taiat cu un cutit ascutit
si lasat din nou 30 min la dospit:
apoi se coace la 190 grade pentru 50min.
Publicat de
mihaela
la
15:00
4
comentarii
chec marmorat,cu smantana acra
aseara am fost intr-o vizita si daca tot mi-am luat cartea de la dr.oetker am zis sa mai incerc cate ceva,iar checul asta mi-a facut cu ochiul.a iesit delicios si s-a mancat pina la ultima bucata.
reteta de aici:
300g faina
1 plic praf de copt
300g zahar(am pus 200 si a iesit perfect pt gustul nostru)
4 oua
250g unt
200ml smantana acra
1 lingura rasa cacao
2 linguri lapte
1 plic rom
se separa ouale.galbenusurile,zaharul,esenta,untul taiat cuburi,smantana le-am amestecat la robot:
iar albusurile le-am batut spuma tare:
apoi am amestecat cele 2 compozitii,iar la final am pus faina+praful de copt:
am luat cateva linguri de aluat si am pus cacao si laptele:
in reteta scrie ca se toarna intr-o tava 31x11cm,eu am folosit forma bundt,bine unsa si pudrata cu faina.se pun cele 2 compozitii,se marmoreaza cu o furculita si se da la copt:
am tinut la 190 grade cam 45-50min,pina trece testul cu scobitoarea:
se lasa sa se raceasca bine se rastoarna din forma
si pudreaza cu zahar.
Publicat de
mihaela
la
14:33
0
comentarii
gulas unguresc(american)
reteta de la Paradis
3 bucati piept de pui
3 linguri ulei,
2 linguri faina;
1 mana buna de ciuperci taiate felioare;
1 ceapa babana,
2 catei mici usturoi
ardei rosu(nu e neaparat)
3 morcovi taiati feli grosute,
3 fire de telina
3 feliute ardei iute taiat marunt;
1 mana de pastai
4 cartofi rosii ;
2 linguri pasta de rosii, groasa
Am taiat pieptul de pui patratele groase,dupa care l-am presarat cu cele 2 linguri faina.Am incins 3 linguri ulei.Prajim 5 minute la foc tare pina a devenit carnea albicioasa .Am pus frumusel carnea intr-un vas,iar in aceeasi tava am adaugat ceapa pestisor ,usturoiul maruntit si ciupercutele....totul se lasa 5 minute la foc domol,dupa care am adaugat 2 linguri pasta de rosi,ardei iute,500 ml apa(sau supa de pui)
si-am lasat la foc domol circa 40 minute.
Dupa cele 40 min,am ad. telina,morcovi,cortofi si o mana de pastai congelate.feliile de cartofi trebuie taiate de circa 2 cm.Se mai lasa toate la fiert circa 15 minute,dupa care am facut o ingrosala din 2 linguri rase de faina si putina apa rece.dupa cele 15 minute,am adaugat ingrosala....am lasat inca 5 minute la foc tare pina a scazut putin.
Publicat de
mihaela
la
14:01
0
comentarii