Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 26 august 2008

paine taraneasca cu tarate si faina de secara



aluat 1
50g drojdie
250ml apa
150g faina(jumatate grau,jumatate secara)
se amesteca si lasa 24h la temp camerei

aluat 2:
350ml apa
2 lingurite sare
2linguri ulei
200g faina secara
50g tarate
400g faina alba grau
1 lingurita zahar

se amesteca aluatul rezultat in prima zi cu restul ingredientelor.eu am framantat si dospit la MP.se formeaza 2 paini sau numai una,se aseaza in tava cu hartie de copt:

si se da la cuptor aprox 1h.rece se feliaza.

pufoase cu mere


reteta de la Poca

pentru aluat
250 gr. faina
1/2 pachet drojdie proaspata
3 linguri zahar
1 ou
50 gr. unt moale
10 linguri lapte caldutz

pentru umplutura
2 mere
4 linguri zahar
nuci pisate (am pus migdale felii)
1/2 linguritza scortisoara

in centrul fainii se pune drojdia amestecata cu 1 lingura din catitatea de zahar si 1-2 linguri lapte. Dupa ce dospeste, se adauga restul de zahar, oul intreg, restul de lapte, faina, untul moale.se framanta un aluat care se lasa la dospit 40min.se imparte in 6-8 bucati egale.cat aluatul dospeste calim merele razuite cu zaharul,scortisoara iar la final adaugam migdalele felii.in mijlocul fiecare bucati de aluat pune o lingura de umplutura si adunam capetele spre centru,dandu-i forma rotunda.
asezam pufoasele in tava cu hartie de copt si le dam la 180 grade,pentru 15min.

Naan-paine indiana


reteta de la kikenhana

100 ml apa calda
4 linguri iaurt
280 gr faina de paine (650)
1-2 catei de usturoi maruntiti
1 lingurita seminte coriandru (zdrobiti-le)
1 lingurita seminte anason (zdrobiti-le)
½ lingurita boia ardei iuti
1 lingura miere
1 lingurita sare
4 linguri unt topit (una penrtu aluat, 3 pentru uns)
1 lingurita drojdie uscata sau ½ cub drojdie proaspata

aluatul framantat si dospit la Mp se imparte in 5 bucati din care se intind cu mana sau sucitorul.se pun in tava cu hartie de copt:


si dati-le la cuptor,la temp maxima, cam 5 minute pana painicile se umfla, apoi dati drumul la grill si mai lasati-le inca cateva minute pana fac aurii. Daca aveti cuptor electric puteti seta programul care transmite caldura atat de sus cat si de jos pe temperatura maxima si asezati painicile la mijloc si se vor coace complet cam in 9-10 minute.
Dupa ce le scoateti din cuptor ungeti-le cu unt topit si serviti.

luni, 25 august 2008

rotocol polonez cu miere si mac




reteta Laura A

aluat:
250 gr faina
1 lingurita miere sau zahar
1 varf sare
50 gr unt moale
90 ml lapte caldut
15 gr drojdie proaspata sau 7 gr uscata
1 ou mediu
coaja portocala/lamaie

Umplutura:
50 gr stafide
2 linguri rom
125 gr mac
4 linguri miere
coaja portocala/lamaie

se framanta un aluat din ingredientele de mai sus,care se lasa la dospit vreo ora:

intindem apoi o foaie dreptunghiulara si punem umplutura,eu am folosit gata preparata dar scriu aici de pe blogul laurei cum a pregatit-o ea:
"Peste mac se toarna apa clocotita cat sa-l acopere si se lasa cam 15 minute, dupa care il scurgem foarte bine.In cazul in care macul e deja macinat doar il scurgem si il adaugam peste stafide,daca nu e macinat dupa ce il scurgem il mixam ca sa fie mai fin un pic. Stafidele care trebuie sa stea in rom cam jumatatte de ora se scurg si se pun cu cele 4 linguri de miere si coaja rasa pe foc.In momentul in care mierea s-a topit adaugam macul scurs si il lasam pe foc,invartind in el,cam 10 minute.apoi il lasam la racit"


se ruleaza strans si aseaza in tava cu hartie de copt,unde-l lasam la odihnit vreo 25min:



il coacem apoi la 180grade:

cand s-a racorit putin il taiem felii.este foarte pufos,delicios!

spaghete cu spanac


o reteta gustoasa pentru zilele calduroase de vara:

300g spaghete
2-3 cepe
2-3 catei usturoi
220g spanac congelat( sau proaspat,oparit)
150ml supa de legume
sare,piper
2 rosii
parmezan sau cascaval


pastele se pun la fiert in apa sarata.ceapa si usturoiul se calesc in 2-3 linguri ulei incins

adaugam spanacul,lasam 2-3 minute apoi stinge, totul cu supa si fierbem pina lichidul scade.intre timp curatam rosiile de pielita si de seminte si le taiem cuburi,le adaugam la spanac:

condimentam cu sare,piper si lasam si la final punem pastele fierte:

servim imediat cu parmezan sau cascaval razuit.

duminică, 24 august 2008

tarta cu spanac si feta


reteta de la aliza

-6 oua
-300 g spanac
-1 ceapa
-50 g branza feta razuita
-sare, piper, putin ulei de masline


ceapa ticata se caleste in uleiul incins.se adauga spanacul oparit,stors si tocat marunt si lasam pina scade tot lichidul:

batem ouale intregi cu ceva condimente si adaugam branza rasa si compozitia de spanac.turnam in tava de tarta unsa si pudrata cu faina:

si dam la cuptor 45min:

rece feliem si servim.

painite vieneze



usor dulci si extrem de pufoase sunt ideale la micul dejun.

reteta PaulaM
1 cub drojdie
1kg faina
125g miere
12g sare
550ml lapte
1ou

30g unt pt uns painitele

aluatul framantata si dospit se imparte in bucati de 50g



din care se formeaza painicile:

se pun in tava si lasa la dospit inca 40min pina-si dubleaza volumul:

se coc apoi la foc mare:

fierbinti se ung cu untul fierbinte:

se pot congela cand s-au racit total.ies cam 40buc.

chiftelute de curcan cu ricotta



reteta de la Aliza

500g carne curcan(O pulpa)
100 g ricotta
1 ou
2 catei de usturoi
4 linguri parmezan
sare, piper
verdeata tocata


eu am fiert carnea si am facut o supica.am desprins-o apoi de pe os si am tocat-o la robot cu restul ingredientelor:

din compozitia obtinuta se formeaza chiftele cu mana putin usa cu ulei,care se prajesc in grasime incinsa:


apoi se scot pe hartie absorbanta:

sunt excelente chiar si a doua zi:

matei a mancat 2 asa caldute .
aliza pupici din partea noastra pt aceasta reteta!