reteta de la Poca
pentru aluat
250 gr. faina
1/2 pachet drojdie proaspata
3 linguri zahar
1 ou
50 gr. unt moale
10 linguri lapte caldutz
pentru umplutura
2 mere
4 linguri zahar
nuci pisate (am pus migdale felii)
1/2 linguritza scortisoara
in centrul fainii se pune drojdia amestecata cu 1 lingura din catitatea de zahar si 1-2 linguri lapte. Dupa ce dospeste, se adauga restul de zahar, oul intreg, restul de lapte, faina, untul moale.se framanta un aluat care se lasa la dospit 40min.se imparte in 6-8 bucati egale.cat aluatul dospeste calim merele razuite cu zaharul,scortisoara iar la final adaugam migdalele felii.in mijlocul fiecare bucati de aluat pune o lingura de umplutura si adunam capetele spre centru,dandu-i forma rotunda.
asezam pufoasele in tava cu hartie de copt si le dam la 180 grade,pentru 15min.
marți, 26 august 2008
pufoase cu mere
Publicat de mihaela la 11:36
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu