Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 4 septembrie 2008

Placinta cu dovlecei


mi-am cumparat o tava noua si trebuia testata.iar la reteta aceasta s-a potrivit de minune.


Ingrediente (8 portii):

• 2-3 dovlecei
• 3 oua
• 100 g branza telemea rasa
• 100 g ricotta
• 50 ml lapte
• 2 linguri verdeata tocata
• sare, piper
• nucsoara rasa
• 250 g foetaj proaspat
• 50 g unt
• 100g parmezan


1. Radeti dovlecelul. Amestecati-l cu ouale, branza feta,parmezanul, ricotta, laptele, verdeata si condimentele.
2.Tapetati o forma potrivita cu hartie pentru copt, puneti aluatul pe fund si margini si amestecul cu ou,


apoi coaceti totul la 180 grade C cca. 45 de minute. Taiati placinta si serviti-o.





Conopida la cuptor


• 1 conopida mare
• sare
• 1 ceapa
• 4 linguri unt
• 2 linguri faina
• 250 ml supa
• 250 ml lapte
• 1 foaie de dafin
• piper
• nucsoara rasa
• 50 ml smantana
• 1 lingurita suc de lamaie
• 150 g branza rasa,parmezan am pus eu
• 4 linguri pesmet


1. Pregatiti conopida, despartiti-o in buchetele, fierbeti-o 6 minute in apa cu sare, apoi lasati-o sa se scurga.
2. Pregatiti ceapa, taiati-o cubulete, apoi caliti-o in 2 linguri de ulei. Adaugati faina si caliti-o putin. Stingeti cu laptele si supa. Adaugati foaia de dafin si fierbeti in continuare cca. 20 de minute. Condimentati cu sare, piper si nucsoara. Indepartati foaia de dafin. Incorporati smantana, sucul de lamaie si 100 g branza.
3. Incingeti cuptorul la 250ºC. Asezati conopida in forma si turnati sosul preparat. Presarati sufleul cu pesmet, 50 g branza si restul de unt,



apoi coaceti-l 5-10 minute. se poate servi simpla sau cu salata sau ca si garnitura(sotul meu a servit-o langa peste prajit.

Pofta buna!

Pizza picanta


Pentru aluat:
• 450 g faina
• 50 g gris
• 45 g drojdie(1cubulet)
• 1 lingurita de zahar
• 1 lingurita de sare
• 10-12 linguri ulei de masline.


Pentru topping:
• 250 g mozzarella
• 400 g rosii la cutie(pasate)
• 2 linguri pasta de rosii
• sare, piper
• 4 linguri parmezan ras(am pus cascaval)
• 3 linguri ulei de masline cu busuioc
• 100 g salam felii


1. Framantati ingredientele pentru aluat cu 200 ml apa calduta. Acoperiti aluatul si pastrati-l la un loc cald pana creste.
2.Taiati mozzarella felii rotunde. Framantati aluatul, impartiti-l in 3 si intindeti-l. Asezati cele 3 bucati in tavi tapetate cu hartie pentru copt sau tava speciala de pizza.
3. Amestecati rosiile cu sarea si piperul si asezati-le peste blaturile de pizza. Asezati feliile de sunca,mozzarella si presarati parmezanul/cascavalul.



4.Lasati pizzele sa creasca cca. 15 minute. Incingeti cuptorul la 225ºC.



5.Coaceti pizzele cca. 25 minute.

Paste cu sos picant de rosii


• 1 ceapa
• 3 catei de usturoi
• 2-3 ardei iuti
• 1 ardei gras rosu
• 1/2 legatura patrunjel
• 2 linguri ulei de masline
• 500 g rosii bucati
• 200 ml supa
• 500 g paste la alegere
• sare, piper
• zahar
• masline negre


1. Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Taiati ardeii iuti pe lung, indepartati-le semintele, spalati-i si taiati-i inele fine. Pregatiti ardeiul gras si tocati-l marunt. Spalati patrunjelul si tocati-l marunt.
2. Incingeti uleiul intr-o tigaie mare. Caliti ceapa, usturoiul si ardeii iuti, amestecand continuu. Adaugati ardeiul gras si caliti-l. Adaugati supa si rosiile si fierbeti totul 10-15 minute.la sfarsit adaugati si maslinele trecute prin jet de apa.
3. Intre timp, fierbeti pastele in apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet. Condimentati sosul de rosii cu sare, piper si zahar. Scurgeti pastele, serviti-le cu sosul de rosii si ornati-le cu putina verdeata si parmezan. Spor la treaba si pofta buna!

tarta cu migdale si pere



reteta de la Maya

aluat de tarta:
4 oua

60g zahar

60g migdale macinate

30g faina

1/2 plic praf de copt

1lingurita coaja de portocala(am folosit de la plic,gata razuita)

deasupra:
1 budinca caramel

500ml lapte
4linguri zahar

1compot pere
cateva zmeure
1plic glazura transparenta de tarte

am mixat toate ingredientele pt aluat si l-am turnat in tava de tarta unsa si pudrata cu faina:


si am copt la foc potrivit.am rasturnat rece din forma si am pregatit budinca,pe care am turnat-o fierbinte peste blat.cand s-a racit am aranjat deasupra fructele


si am pregatit glazura transparenta de tort cf indicatiilor de pe plic.am turnat-o peste.am lasat cateva ore la frigider si am servit.



Ciuperci cu umplutura de legume


  • 300 g rosii cherry
  • 2 dovlecei mici
  • 500g ciuperci mari
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 250 g mozzarella
  • sare, piper

1. Taiati rosiile in patru, iar dovleceii ii dati pe razatoarea cu gauri mari. Curatati ciupercile, rupeti-le coditele si taiati-le marunt, ca si ceapa si usturoiul.
2. Incingeti uleiul si prajiti acolo tocatura,apoi condimentati cu sare,piper. Asezati palariile intr-o forma de sufleu . Incingeti cuptorul la 200 grade C.
3.Umpleti palariile ciupercilor cu amestecul rezultat:

4.Asezati pe fiecare ciupercuta cate o bucata de mozzarella si dati tava 20min la cuptor.

5. Serviti ciupercile cu mamaliga. Pofta buna!

vinete grecesti

  • 4 vinete
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 ceapa
  • 500 g carne tocata de vita
  • 2 linguri pesmet
  • 2 oua
  • sare, piper
  • 500 g rosii
  • 2 crengute oregeno
  • 50 g masline negre
  • 250 ml supa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 500 g rosii bucati
  • piper cayenne
  • 100 g branza telemea

1. Pregatiti vinetele, taiati-le in doua pe lungime si scobiti-le lasand o margine de 1 cm. Frecati-le cu zeama de lamaie si intepati coaja. Pasati miezul.
2. Tocati ceapa. Amestecati cu carnea tocata, pesmetul, ouale, sarea si piperul. Tocati rosiile, oregano si maslinele. Amestecati 1/2 din oregano, rosii cu piureul de vinete. Umpleti vinetele.
3. Incalziti cuptorul la 200 grade C. Incalziti supa intr-un vas de Jena. Puneti vinetele. Lasati 60-70 min. la inabusit.
4. Tocati si rumeniti usturoiul in ulei. Puneti restul rosiilor, piperul cayenne si oregano, fierbeti si condimentati. Acoperiti vinetele cu branza si dati-le 5 min. la cuptor. Ornati cu sosul de rosii.

tort cu mandarine si ricotta





200g unt
200g zahar
coaja unei lamai BIO
3oua
250g faina
150g ricotta
2 linguri amaretto
un compot mare(sau 2 mici) de mandarine

mixam ouale intregi cu zaharul si untul aflat la temperatura camerei,pina cand s-a albit compozitia.apoi adaugam ricotta,faina,amaretto,praful de copt si coaja de lamaie.compozitia o turnam in forma de tort,26cm,unsa si pudrata din belsug cu faina.asezam deasupra mandarinele felii




si dam la copt pentru 40min.






deasupra pudram cu zahar,cand s-a racit.