Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 4 septembrie 2008

CE GATIM AZI -2-



-salata de legume cu maioneza:


 



 -cornulete foarte fragede cu rahat:

 



 -tarta cu visine si firimituri crocante:




-painici cu aluat oparit:


-supa crema de zucchini cu nuci:




-chec cu gem de mere

salata de cartofi fara maio:



salata de varza cu ceapa verde,ardei si rosii:

cartofi copti,cu smantana si somon:


-painici:

-gata coapte:




-supa de cartofi cu chiftelute:


-pizza cu fructe de mare:



-muschi de porc cu umplutura de carnati,la cuptor:

in tava se acopera si da la cuptor,la foc potrivit:


dupa vreo ora:
-aluat cu branza si ulei,pentru tarte sarate:



-spaghete cu somon si cascaval:


-paine cu nuci,reteta de aici:




-ciocanele cu ceapa si cartofi la cuptor:reteta asemanatoare aici:
inainte:

dupa 55min:

-salata de castraveti cu smantana si marar:


-tarta cu pere si nuci


-supa crema de cartof cu marar:


-salam de biscuiti:


-paine "soare"
reteta aluatului de aici:



-gogosi:
reteta de aici:



-tarta cu ciuperci si ceapa:

reteta de aici,inlocuind sunca cu ciupercute din conserva


-legume cu feta si oua,la cuptor:
reteta de aici




-paine cu seminte de in
reteta de aici,inlocuind susanul cu semintele de in:



-cornuri cu ciocolata:
reteta de aici,deasupra am presarat krokant


-risotto cu sofran si ardei:


-ciorba cu afumatura:
dupa reteta de aici:


-paine de casa:
reteta de aici:


-tarta cu mere:

-ciorba de perisoare:
reteta de aici:



-muffinsi cu cacao:
reteta de aici,in loc de nutella 1 lingura cacao in intreaga compozitie.


-pateuri cu sunca si casacaval:



-pui cu sos de ardei si rosii:
reteta de aici


-saleuri cu feta si cascaval:
reteta de aici



-prajitura cu branza dulce si visine:
reteta de aici,fara a presara deasupra fulgii


-paine alba:


-paine de casa.cu tarate:


-clatite cu faina integrala:


-paine cu faina integrala:




-risotto si peste prajit:


-tocanita de limba cu paste:
reteta de aici


- placinta cu gutui si mere:


-tocanita de porc si cartofi,alaturi de baghete proaspete cu faina integrala:
-ciuperci dinstuite si carnati prajiti:
-orez cu ciupercute si bacon crocant:



-pizza cu blat din faina integrala:


-clatite cu faina integrala si gem de zmeura:


-paste cu sunca si crema de branza ,la cuptor:




-ciorba de fasole uscata cu afumatura:
reteta de aici


-pui cu legume,vin si rozmarin:


-ciorba de perisoare:


-melcisori cu feta si smantana ,la cuptor:


-taitei lati cu sos de rosii si piept de pui:


-painici cu tarate:



-tarta provensala cu ceapa si masline:



-pestisori crocanti in faina de malai:


-tarta cu caise si migdale:


-pizza:
reteta aluatului de aici


dupa:




-ficatei cu ceapa si marar:


-zucchini umpluti cu legume si piept de pui:



-mancare de spanac cu peste:


-risotto cu morcov :


-tort cu budinca si fulgi de ciocolata:







-Spätzle cu piept de pui si ceapa



-prajitura cu gris si prune:



-risotto cu ardei copt:



-waffeln delicioase:


-salata de cartofi cu peste afumat:


-paine cu faina de arpacas:


-mini pizza cu sunca:




-
-rulouri dospite cu nutella:




-ciabatta(rotunda) :-))


-fursecuri cu nuci si cirese confiate:




-ciocanele cu rosii si usturoi:



servite cu cartofi umpluti:


-tort cu blat de kokos si afine:



-salata cu piept de pui afumat si mozzarella:


-placinta de casa cu branza dulce:

-risotto cu morcov si zuchini:



-saleuri cu cascaval:


inainte de cuptor:



-paine cu faina integrala si seminte de floarea soarelui:


-salata de camp cu rosii si dressing cu verdeata:
-prajitura cu aluat dopsit, visine si capsuni:


-pui cu lamaie si usturoi:


-salata cu ou si ridichi:



-painici cu ou,pt micul dejun:



inainte de cuptor:

-rulouri cu crema de martipan:


-tarta cu pere si dulceata:





-strudel cu budinca si afine:



inainte de cuptor:


-budinca de conopida cu piept de pui afumat si parmezan:


inainte de cuptor:




-salata cu rosii si feta:
-mini strudele cu cotagge cheese:
-painici pufoase cu ulei masline:


-placinta cu branza feta si quark:



inainte de cuptor:


deasupra se toarna ou+iaurt

coapta:




-painici cu cottage cheese
:


-ardei umpluti cu ciuperci si carne tocata:

-placinta cu mere si stafide:



-ciorba de porc cu leustean si smantana:

-peste cu sos de ceapa si vin:




-piept de pui umplut cu spanac si cascaval:

inainte:



-orez cu sparanghel verde:



-piure de cartofi cu snitele date prin parmezan:





-

Guguluf cu mac si lamaie


• 2 lamai
• 250 g unt
• 150 g zahar
• 4 oua
• 400 g faina
• 1 pachet praf de copt
• 100 ml frisca
• 250 g mac
• 2 linguri lichior de portocale sau 3 picaturi de esenta de portocale
• 250 g zahar pudra

1. Ungeti cu grasime o forma inalta (1,5 l). Incingeti cuptorul la 175ºC. Spalati lamaile cu apa fierbinte, radeti-le coaja si stoarceti-le sucul. Puneti margarina, zaharul si ouale intr-un castron si bateti totul spuma cu un mixer. Incorporati faina, praful de copt si frisca. Impartiti aluatul in doua. Intr-o jumatate incorporati coaja si 2 linguri suc de lamaie, iar in cealalta jumatate inglobati macul si lichiorul.

2. In forma unsa deja cu grasime turnati mai intai aluatul cu mac, apoi pe cel cu lamaie si marmorati prajitura cu o furculita.




Coaceti guguluful cca. 50 de minute.
3. Amestecati zaharul pudra cu restul sucului de lamaie, turnati-l peste prajitura racita si lasati-l sa se usuce. Daca doriti, ornati-o cu putina coaja de lamaie si presarati-o cu zahar pudra.


Pofta buna!

Guguluf cu stafide si nutella


• 1 cub drojdie (42 g)
• 200 ml lapte caldut
• 100 g zahar
• 2 oua+
2 galbenusuri
• 100g stafide
• 600 g faina
• 1 varf de sare
• 200 g unt moale
• 150g nutella
• 3 linguri de rom sau suc de portocale
• 100 g migdale decojite

• 1 lingura de zahar pudra


1.Aluatul l-am framantat si dospit la MP

2. Puneti stafidele intr-un castron mic, stropiti-le cu suc de portocale sau rom si lasati-le sa se inmoaie. Ungeti cu grasime o forma de guguluf (1,5 l). restul migdalelor si incorporati-le in aluat impreuna cu stafidele cu rom.

Pe aluatul intins pe masa usor infainata se pun din loc in loc gramajoare de nutella apoi se ruleaza strans.Ruloul de aluat se aseaza in forma unsa deja cu grasime, acoperiti-l cu un servet si lasati-l din nou sa creasca inca 30 minute.



3. Incingeti cuptorul la 180ºC. Coaceti prajitura 50-60 minute.


In cele din urma lasati-o sa se raceasca 5 minute in forma, apoi rasturnati-o pe un platou. Cand s-a racit complet, presarati-o cu zahar pudra


Pofta buna!

Fursecuri cu nuci

• 250 g faina
• 200 g miez nuca macinat
• 60 g zahar
• 200 g margarina Rama
• 1 ou
• 1/2 lingurita scortisoara praf
• 1/4 lingurita praf de cuisoare
• 200 g zahar pudra
• 2 linguri rom
• cca. 80 jumatati de miez de nuca


1. Framantati un aluat din faina, nucile macinate, zaharul, margarina, oul, cuisoarele si scortisoara praf. Formati un rulou (Ø 3 cm), infasurati-l in folie si lasati-l cca. 30 de minute la frigider.
2. Incingeti cuptorul la 190ºC. Taiati ruloul felii rotunde de 1/2 cm, asezati-le pe o tava tapetata cu hartie pentru copt si coaceti-le cca. 12 minute. Lasati-le sa se raceasca pe un fund din lemn.
3. Preparati o glazura din zaharul pudra, rom si 2 linguri de apa. Ungeti fursecurile cu aceasta si asezati cate 1 jumatate de miez de nuca pe fiecare. Lasati-le sa se raceasca pe un fund din lemn. Pofta buna!

calzone






este prima oara cand fac acest gen de pizza acasa.am mancat zilele trecute in oras si mi-a placut foarte mult.

aluat:
450g faina
1ou
3 linguri ulei masline
200ml lapte
1 cub drojdie proaspata
sare

umplutura:
sunca presata
125g mozzralle
200g cascaval razuit
1ou
sos de rosii+verdeturi

aluatul framantat si dopsit la Mp l-am impartit apoi in 4 bucati din care am intins cercuri si le-am uns pe jumatate cu sos de rosii.
am amestecat mozarella taiata cubulete cu cascavalul razuit si sunca maruntita,condimente si oul si am pus din aceasta compozitie pe fiecare bucata de aluat:

aducem jumatatea de aluat deasupra si apsam marginile cu furculita,facem cateva intepaturi si deasupra si punem in tava cu hartie de copt:

coacem vreo 35min:

si servim cu o bere rece langa!
pofta buna!

chec cu cacao si piersici



mi-am luat o tava noua care trebuia incercata.



reteta de chec este a mamei mele eu am facut numai ceva modificari la final,punandu-i deasupra fructe.

aluatul de chec:
-2 oua

-100g zahar
-50ml ulei

-50ml lapte

-1 plic praf de copt
-3 linguri cacao
-150g faina

in plus:

-1 compot piersici

-1 plic glazura transparenta de tort.

mixam toate ingredinetele pt aluat si-l turnam in tava unsa si pudrata din belsug cu faina.


il dam la copt vreo 40min pina cand scobitoarea iese curata,apoi il lasam sa se raceasca si-l rasturnam pe un platou.


piersicile din compot bine scurse de zeama(care se pastreaza) le taiem felii si le asezam peste blat.
pregatim glazura de tort cf indicatiilor de pe plic cu 250ml lichid(suc de la compot+apa) si turnam peste fructe.lasam sa se intareasca.

si dupa 3 zile a fost la fel de pufos si minunat acest chec.