Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 23 septembrie 2008

melcisori cu portocala si migdale



aluat:
400g faina
1 cub drojdie proaspata
50g zahar
200ml lapte
1 galbenus
coaja unei portocale Bio
100g unt topit
putina sare

umplutura:
2 albusuri
100g zahar
200g migdale macinate
coaja unei portocale Bio
sucul unei portocale

aluatul framantat si dospit la Mp se intinde pe masa usor infainata.
albusurile le batem spuma tare,adaugam zaharul,si batem din nou,apoi migdalele macinate,sucul si coaja de portocala.intindem compozitia peste foaie de pe masa si rulam strans.taiem in felii potrivite(cu ajutorul unei ate se taie excelent-afrodite multumesc mult de idee) pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.


le ungem cu galbenus si 1-2 linguri lapte si dam la cuptor cam 35min.

luni, 22 septembrie 2008

dorade al forno




3-4 pesti dorada
600g cartofi mici
2linguri suc lamaie
1-2 linguri ulei masline
8 catei suturoi
300g rosii mici
4-5 cepe taiate in 4
sare,piper
rozmarin

cartofii se fierb in apa 10min apoi se lasa la stors.se stropeste cu zeama de lamaie si condimenteaza pestele cu sare si piper in interior si exterior si lasa sa stea 10-15min.apoi se aseaza in tava impreuna cu legumele si verdeata .

se da la cuptor 40min,ultimele 10 cu grill:

se serveste cu paine proaspata.

duminică, 21 septembrie 2008

Prajitura cu ananas





Pentru aluat:

• 4 oua
• 250 g zahar
• 300 g iaurt natural
• cate 1/4 lingurita scortisoara macinata si cardamom
• 400 g faina
• 2 lingurite praf de copt
• 50 g fulgi de cocos
• 1 cutie ananas rondele (850 ml).

Pentru aluatul faramitat:
• 100 g faina
• 75 g fulgi de cocos
• 75 g zahar
• 1 pachetel de vanilie
• 150 g unt


1. Bateti spuma ouale, zaharul, iaurtul, scortisoara si cardamomul. Amestecati faina, praful de copt si fulgii de cocos, apoi incorporati in crema de iaurt. Scurgeti ananasul si, eventual, taiati-l mai mic. Intindeti aluatul pe o tava unsa in prealabil cu grasime si asezati acolo bucatile de ananas.


2. Incingeti cuptorul la 180ºC. Pentru aluatul faramitat, framantati faina cu fulgii de cocos, zaharul, zaharul vanilinat si untul. Presarati-l peste prajitura cu ananas si apoi coaceti-o 30-35 de minute.


3. Scoateti prajitura din cuptor, lasati-o sa se raceasca

si, daca doriti, presarati fulgi de cocos. Dau un aspect placut.

Prajitura cu fructe de padure

• cate 1 portocala si 1 lamaie
• 200 g unt
• 160 g zahar
• 2 oua
• 3 linguri de faina
• 100 g migdale macinate
• 2 lingurite praf de copt
• 60 g samburi de fistic
• 100 g stafide
• 200 g malai grisat
• maduva de la 2 batoane de vanilie
• 3 linguri Amaretto sau 4 picaturi esenta de migdale
• 200 g fructe de padure amestecate
• 150 ml frisca
• menta
• 2 linguri zahar pudra

Preparare:

1. Spalati lamaia si portocala cu apa fierbinte, uscati-le pe un servet de bucatarie, apoi curatati-le coaja. Stoarceti portocala. Bateti untul cu 150 g zahar pana obtineti un amestec cremos. Incorporati ouale. Amestecati faina, migdalele si praful de copt si adaugati-le in amestecul cu unt, oua, zahar. Incingeti cuptorul la 180ºC.

2. Adaugati in amestecul cu ou fisticul, stafidele, malaiul grisat, sucul de portocala, maduva de vanilie,coaja de lamaie si portocala, precum si lichiorul si esenta de migdale. Framantati totul intr-un aluat omogen. Tapetati cu hartie pentru copt o forma de tarta (ø 24 cm), turnati aluatul si coaceti-l 40-45 de minute.

3. Pregatiti fructele. Bateti frisca impreuna cu 10 g de zahar si turnati-o peste prajitura. Presarati fructele de padure, ornati cu menta si zahar pudra.

Tarta cu fructe si ciocolata

Pentru aluat:
• 200 g faina
• 2 linguri zahar
• 1 varf de sare
• 100 g unt rece
• 1 ou.

Pentru strat:
• 100 g unt
• 75 g zahar
• 100 g zahar brun
• 2 oua
• 125 g faina
• 1/2 lingurita praf de copt
• 1/2 lingurita vanilie pisata
• 500 g jumatati de piersica de la conserva sau proaspete, decojite si fara samburi

Preparare:

1. Presarati faina pe o suprafata de lucru si amestecati cu zaharul si sarea. Formati o adancitura in mijloc. Taiati untul cuburi si presarati-l in jurul adanciturii. Turnati in mijloc oul si 3 linguri de apa calduta, framantati totul repede cu un cutit mare, astfel incat sa rezulte firimituri de aluat. Framantati cu mainile reci aluatul. Cand e gata, formati o sfera, infasurati-l in folie alimentara si lasati-l 30 de minute la rece.

2. Incingeti cuptorul la 200ºC, framantati aluatul, intindeti-l pe o suprafata de lucru presarata cu faina si tapetati cu el o forma de tarta (Ø 26 cm), lasand o margine libera. Asezati hartie pentru copt peste aluat, presarati cateva boabe uscate si coaceti-l cca. 15 minute. Indepartati boabele si hartia pentru copt si lasati blatul sa se racoreasca.

3. Pentru strat, topiti glazura si untul, dizolvati acolo zaharul simplu si cel brun, apoi lasati amestecul sa se raceasca. Bateti ouale, faina, praful de copt si vanilia si adaugati la sfarsit amestecul cu glazura. Intindeti crema peste blat. Taiati piersicile corabioare, asezati-le peste prajitura si coaceti-o 25-30 de minute. Dupa aceea lasati-o sa se raceasca si presarati-o cu zahar pudra inainte de servire.

Briose cu ciocolata si banana


• 1 banana mare
• 1 lingura suc de lamaie
• 80 g crema de branza
• 3 linguri de ulei
• 3 oua
• 250 ml lapte
• 1 lingura de rom (sau 2–3 picaturi esenta de rom)
• 1 pachet zahar vanilinat
• 375 g faina
• 175 g zahar
• 1 pachet praf de copt
• 1 varf de sare
• 15 g cacao pudra
• 1 lingura zahar pudra pentru ornat

Preparare:

1. Incingeti cuptorul la 180ºC. Asezati formele de hartie intr-o tava pentru briose. Curatati banana, taiati-o felii pe care le stropiti cu suc de lamaie pentru a nu capata o culoare maro.
2. Puneti crema de branza intr-un castron si amestecati-o cu mixerul sau cu telul. Adaugati uleiul si amestecati. Inglobati ouale, laptele, romul si zaharul vanilinat.
3. Intr-un alt castron amestecati bine cu o lingura de lemn faina, zaharul, praful de copt, sarea si praful de cacao. Incorporati amestecul cu oua si lapte in cel cu faina si amestecati cu lingura pana cand totul capata un aspect uniform. Incorporati bucatile de banana.
4. Umpleti formele de briose cu aluatul preparat si coaceti-le ca. 25 de minute. Scoateti briosele din cuptor si lasati-le sa se raceasca pe un fund de bucatarie. Presarati-le cu zahar pudra. Pofta buna!

prajitura cu bezea de kocos si coacaze


aluat:
-3 oua
-125g unt
-100g zahar
-150g faina
-3 linguri amidon
-1 plic praf de copt
-1 lingura rom

-150g coacaze congelate

bezea:
-4 albusuri
-5 linguri zahar
-50g nuca cocos

pentru inceput mixam ingredientele pt aluat.asezam compozitia in tava pregatita cu hartie de copt(20x20)si dam tava la cuptorul preincalzit la 190grade pentru 10min.dupa ce a trecut acest timp,scoatem tava,asezam deasupra fructele congelate si dam din nou la cuptor pina batem spuma albusul.


albusul si un praf sare se bat spuma tare.se adauga zaharul si continuam mixarea iar cand bezeaua sta teapana punem nuca de cosoc si amestecam usor.turnam peste fructe si dam la cuptor pina se aureste.

sa aveti pofta!

.

Foetaj cu creveti


• 4 foi de aluat foietaj congelate (a cca. 110 g)
• 400 g creveti mici, decorticati
• 2 linguri ulei de masline
• 2 oua
• 2 catei de usturoi
• 1 ardei iute rosu
• 300 g crema de branza
• 50 ml smantana
• 2 linguri suc de lamaie
• 2 linguri patrunjel tocat,sare,piper




1.
Decongelati foile de aluat. Incingeti cuptorul la 180ºC. Intindeti aluatul si tapetati cu el 0 forma de tarta .

2. Curatati usturoiul, pregatiti ardeiul iute si tocati-le foarte marunt. Amestecati-le cu smantana, crema de branza,ouale sucul de lamaie si patrunjelul. Condimentati cu sare si piper.
3. Puneti crema si crevetii peste aluat si dati la cuptor 35min.




rece se taie felii si serveste.