Pentru aluat:
• 200 g faina
• 2 linguri zahar
• 1 varf de sare
• 100 g unt rece
• 1 ou.
Pentru strat:
• 100 g unt
• 75 g zahar
• 100 g zahar brun
• 2 oua
• 125 g faina
• 1/2 lingurita praf de copt
• 1/2 lingurita vanilie pisata
• 500 g jumatati de piersica de la conserva sau proaspete, decojite si fara samburi
Preparare:
1. Presarati faina pe o suprafata de lucru si amestecati cu zaharul si sarea. Formati o adancitura in mijloc. Taiati untul cuburi si presarati-l in jurul adanciturii. Turnati in mijloc oul si 3 linguri de apa calduta, framantati totul repede cu un cutit mare, astfel incat sa rezulte firimituri de aluat. Framantati cu mainile reci aluatul. Cand e gata, formati o sfera, infasurati-l in folie alimentara si lasati-l 30 de minute la rece.
2. Incingeti cuptorul la 200ºC, framantati aluatul, intindeti-l pe o suprafata de lucru presarata cu faina si tapetati cu el o forma de tarta (Ø 26 cm), lasand o margine libera. Asezati hartie pentru copt peste aluat, presarati cateva boabe uscate si coaceti-l cca. 15 minute. Indepartati boabele si hartia pentru copt si lasati blatul sa se racoreasca.
3. Pentru strat, topiti glazura si untul, dizolvati acolo zaharul simplu si cel brun, apoi lasati amestecul sa se raceasca. Bateti ouale, faina, praful de copt si vanilia si adaugati la sfarsit amestecul cu glazura. Intindeti crema peste blat. Taiati piersicile corabioare, asezati-le peste prajitura si coaceti-o 25-30 de minute. Dupa aceea lasati-o sa se raceasca si presarati-o cu zahar pudra inainte de servire.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu