• cate 1 portocala si 1 lamaie
• 200 g unt
• 160 g zahar
• 2 oua
• 3 linguri de faina
• 100 g migdale macinate
• 2 lingurite praf de copt
• 60 g samburi de fistic
• 100 g stafide
• 200 g malai grisat
• maduva de la 2 batoane de vanilie
• 3 linguri Amaretto sau 4 picaturi esenta de migdale
• 200 g fructe de padure amestecate
• 150 ml frisca
• menta
• 2 linguri zahar pudra
Preparare:
1. Spalati lamaia si portocala cu apa fierbinte, uscati-le pe un servet de bucatarie, apoi curatati-le coaja. Stoarceti portocala. Bateti untul cu 150 g zahar pana obtineti un amestec cremos. Incorporati ouale. Amestecati faina, migdalele si praful de copt si adaugati-le in amestecul cu unt, oua, zahar. Incingeti cuptorul la 180ºC.
2. Adaugati in amestecul cu ou fisticul, stafidele, malaiul grisat, sucul de portocala, maduva de vanilie,coaja de lamaie si portocala, precum si lichiorul si esenta de migdale. Framantati totul intr-un aluat omogen. Tapetati cu hartie pentru copt o forma de tarta (ø 24 cm), turnati aluatul si coaceti-l 40-45 de minute.
3. Pregatiti fructele. Bateti frisca impreuna cu 10 g de zahar si turnati-o peste prajitura. Presarati fructele de padure, ornati cu menta si zahar pudra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu