Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 3 noiembrie 2008

Ibiza-Sa Caleta

o plaja speciala ,unica pe insula.nu este foarte lata si sunt putini turisti chiar si in sezon,majoritatea celor care vin aici fiind localnici,asa cum ne-a spus proprietarul restaurantului de acolo,unde am mancat un peste delicios!

las mai bine pozele sa vorbeasca:






in drum spre hotel am prins si apusul:

sâmbătă, 1 noiembrie 2008

ibiza-dalt vila

intr-una din dimineti am vizitat Dalt Vila, partea veche a orasului,inconjurata de un zid care ofera privelisti minunate.

"Dalt Vila a fost construit din piatra originala, ce poate fi vazuta azi sub forma castelului Almudania. Dalt Vila este inconjurata de un zid ce dateaza din sec.16; a fost construit de ingineri italieni cu influente renascentiste si avand un rol de aparare. In partea superioara a orasului se poate vedea Catedrala, care a fost construita in secolele 14-16 intr-un stil gotic-catalan, fiind renovata ulterior in sec.18 cu influente baroc. Cladirea Universitat adaposteste Muzeul de Arheologie si se afla in aceeasi zona. La capatul acestei zone a orasului se fac lucrari de restaurare la Castel si Palatul Almudania, construit in stiluri diferite"(sursa Vikipedia)

intrarea in oras prin Portal de ses taules:




aici urcam spre ziduri,pe stradute inguste unde numai masinile celor care locuiesc in zona au acces:



privelistea de sus:



portul:












jos un nene pescuia:

noi am urcat pina sus la catedrala




inainte de a intra am mai aruncat o privire spre port si oras.privelistea era minunata:







in episodul urmator Sa Caleta

joi, 23 octombrie 2008

ibiza

Sora mai mica a insulei Palma de Mallorca, Ibiza, botezata dupa arhitectura sa "Insula Alba", este a treia insula ca marime din arhipeleagul Balearelor.

cateva poze din avion:







playa d'en bossa unde am avut hotelul cu iesire directa la plaja:





in departare se vede Dalt Vila despre care o sa va povestesc data viitoare.


si puiul meu fericit ca in sfarsit poate face iar castele de nisip:


cookies cu ciocolata alba




100g ciocolata alba tocata fin
125g unt moale,lasat cateva ore la temp camerei
80g zahar brun
1 priza sare
1ou
220g faina
1lingurita praf de copt

se mixeaza zaharul brun cu untul si oul pina cand zaharul s-a topit.apoi incorporam faina+praful de copt si la final ciocolata tocata marunt.cu mana formam bile din aluat pe care le aplatizam putin si le asezam in tava cu hartie de copt la distanta intre ele:

coacem 10-12min la 180 grade:

le lasam in tava sa se racoreasca si intareasca putin si apoi le punem savura.

miercuri, 22 octombrie 2008

grisine crocante





reteta de la shumaila

25 g drojdie
300 lapte
25 g unt sau margarina la temp camerei
2 lingurite sare
1 lingtza zahar
250 g faina de griu dur(am pus 100g gris+150g faina normala)
180 g faina alba
si facultativ cascaval

aluatul framantat si dospit la MP se imparte in 2 buc.una se intinde pe masa si se presara o mana buna de cascaval:

se aduce jumatatea goala deasupra si se apasa bine cu sucitorul sa iasa aerul apoi se taie fasii subtiri:

se rasucesc,pun in tava si dau la cuptor:

la 200 grade cu ventilatie si rezistenta de jos.

marți, 21 octombrie 2008

ciolan de porc la cuptor


1 ciolan porc
cativa cartofi
2-3 catei usturoi
sare,piper,chilli
1 ceapa

punga pt cuptor

ciolanul se condimenteaza pe toate partile:



se pune in punga impreuna cu usturoiul feliat,ceapa injumatatita,cartofii intregi si legam punga


facem o taietura mica deasupra pe punga si punem la cuptor 2 ore la 190grade,fara ventilatie:

apoi desfacem punga si lasam cu grill 12-15min:

servim alaturi de cartofi si salata asortata.

chec simplu cu ciocolata si merisoare




250g unt
200g zahar
4oua
400g faina+1plic praf de copt
200ml smantana dulce,pt frisca
50g merisoare,cranberries
100g ciocolata tocata(am folosit picaturi de ciocolata)

am amestecat galbenusele cu untul care a stat la temp camerei(sa fie mai moale)si zaharul cu mixerul pina s-a topit putin zaharul.am pus apoi smantana si am amestecat din nou bine,albusele batute spuma tare si apoi faina+praful de copt.aluatul este mai gros.

apoi am pus merisoarele si ciocolata (taiata sau puteti sa o dati pe razatoarea cu ochiuri mari)acum e bine sa amestecaticu o lingura de lemn,usor pina se incorporeaza in aluat.

am pus in tava de chec(tava mare-28cm) si am copt la foc potrivit vreo 45-50min.incercati cu o scobitoare mai bine.


rece se pudreaza cu zahar dar se poate turna si glazura deasupra.