Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 14 noiembrie 2008

pizzataschen





aluat:

200ml lapte
50ml ulei masline
1 cub drojdie
1 lingura zahar brun
1 lingurita cu sare
425g faina

umplutura:

200g ciuperci
4-6 linguri sos picant de rosii
200g mozarella
verdeata tocata
100g cascaval ras
salam sau ceva mezeluri


se toaca marunt mozarella si mezelul si amesteca apoi cu verdeata,cascavalul razuit,ciupercile si sosul picant de rosii.
aluatul l-am framantat si lasat la dospit in MP apoi l-am impartit in 6 parti si am intins din fiecare cate un patrat pe care am pus umplutura:


se formaza triunghiuri care se pun in tava cu hartie de copt si inteapa de 2-3 ori cu o furculita.se lasa inca 10-15min:

se ung cu o lingura lapte/smantana dulce si presara deasupra ceva cascaval ras :

se coc la 180 grade pentru 20min.

rulouri cu mere(de post)




pt 12 buc:
1 pachet foi placinta
1 kg mere dulci
1 lingura scortisoara
3 linguri zahar
1 canita ulei floarea soarelui

merele le-am razuit si stropit cu zeama de lamaie apoi le-am lasat sa sta 15 min si le-am stors bine intre palme,le-am amestecat cu zaharul si scortisoara.
pe o foaie de placinta impaturita in jumatate si unsa cu ulei am pus 2 linguri mere:


am adus fiecare margine putin spre interior si am rulat;

le-am asezat in tava cu hartie de copt si le-am dat la 190 grade:

coapte se acopera imdediat cu un prosop ud si astfel se inmoaie putin.se servesc cu zahar pudra deasupra.

joi, 13 noiembrie 2008

frühstücksstangen


tibiuta sper sa te ajute explicatiile si pozele de mai jos.

375g faina(420 mi-au intrat mie)
1lingurita sare
1lingurita zahar brun
40g unt topit
25g drojdie proaspata
200ml lapte

se pun ingredientele in cuva masinii de paine in ordinea lichid,unt,sare,zahar,faina si deasupra drojdia sfaramata

si am ales prg 7-teig care framanta si dospeste:

aici era gata framantata:

apoi dupa ce a fost gata am impartit aluatul in 8 buc



si am modelat rulourile ,pe care le crestam usor si le punem la dospit inca 35 min:

le-am copt la 200grade pentru 20min.

pateu din ficat de curcan cu verdeturi




500g ficat de curcan
3 cepe mari
50g unt+70g unt
sare,piper
patrunjel verde si ceapa ciorii
o felie paine rupta bucatele mici

ceapa si cele 50g unt se distuiesc intr-o cratita,la foc mic pina cand ceapa se inmoaie putin si devine sticloasa.se adauga ficatul taiat cuburi si se lasa pe foc potrivit pina cand scade tot lichidul,cam 30min l-am tinut eu.apoi am condimentat cu sare,piper si am adaugat verdeata tocata.l-am dat deoparte pina s-a racit bine.l-am pua apoi la robot impreuna cu painea si l-am maruntit,pina mi-a palcut consistenta:

se pune la frigider.la noi nu tine mai mult de 2-3 zile:

l-am servit cu painici proaspete de casa.

miercuri, 12 noiembrie 2008

orez cu lapte


baietii mai ar manca zilnic daca se poate asa de mult am vazut ca le place.azi le-am facut pofta!

pt 4-5 portii

1 l lapte
5linguri zahar brun
250g orez de lapte(dar merge si cu alt gen,ca am testat)

zahar vanilat


dulceata de coacaze salbatice


se amesteca laptele cu zaharul si zaharul vanilat si se da in clocot apoi adaugam orezul si am fiert la foc moale 45min.l-am lasat sa se racoreasca si l-am asezat in pahare in straturi alternative cu dulceata de coacaze.
apoi s-a odihnit la frigider vreo ora pina cand l-am servit.

pui umplut cu morcov si telina





reteta de la Maya

1 pui aprox 1200g
3 morcovi
1 bucata telina
sare,piper,boia,chilli
2 linguri ulei masline
400ml vin alb(sau vin+supa de pui in cazul meu)

am taiat morocvii si telina felii,m-am ajutat de curatatorul de legume,pe care le-am amestecat cu ulei,condimente si patrunjel verde tocat:



am umplut puiul cu acest amestec si am prins cu 2 scobitori:

l-am pus apoi la cuptor(acoperita tava cu capacprimele 50min apoi fara),pentru 65min in tava cu putin ulei si o ceasca mare de vin si una de supa

se serveste cu legumele,sosuletul care este delicios si piure de cartofi.
pofta buna!

marți, 11 noiembrie 2008

prajitura cu prune,nuci si scortisoara





2 oua
100g unt
50g faina
100g zahar
150g nuci macinate
scortisoara dupa gust
1 plic praf de copt
jumatati de prune din compot sau proaspete

se mixeaza untul moale(lasat cateva ore la temp. camerei) cu zaharul si ouale intregi apoi adaugam faina,scortisoara,praful de copt si nucile.rezulta un aluat nu foarte moale care se intinde in forma de tort(18cm) pregatita cu hartie de copt.
deasupra asezam jumatatile de pruna:

si dam la cuptor,la 175 grade pentru 45min:


rece pudram cu zahar din belsug:

si taiem felii.merge de minune la cafea.

luni, 10 noiembrie 2008

placinta cu feta si verdeata




scriu reteta pentru o portie intreaga,eu am facut de aceasta data numai o tava mica,cat pentru noi3

-1 pachet foi placinta
-1 ceasca ulei
-500g branza feta
-1 legatura verdeata tocata
-300g urda
-4 oua
-300g smantana dulce,pt frisca

se ia cate o foaie de placinta si unge cu putin ulei pe jumatate,apoi se aseaza deasupra jumatatea neunsa:

intr-o tava tapetata cu hartie de copt,se aseaza intai 4-5 astfel de jumatati ,suprapunandu-se putin(pina se acopera toata suprafata)
facem umplutura din branza razuita pe partea mare,amestecata cu verdeata si urda.daca este un amestec prea uscat mai adaugam 2-3 linguri smantana groasa,acrisoara(urda mea a fost foarte cremoasa) si ceva sare.intindem compozitia peste foi:

si iar asezam deasupra un rand de jumatati unse cu ulei,pina acoperim toata suprafata.
batem ouale cu smantana putin cu telul sau mixerul,turnam deasupra si dam la cuptor:

eu am functia de coacere cu ventilatie+rezistanta de jos si asa coc toate placintele,voi va orinetati in functie de cuptor,la 185 grade pina arata cam asa:

noua ne place la nebunie fierbinte dar se poate servi si rece,langa o bere!