1 pachet foi de placinta
2kg mere dulci
2 lingurite scortisoara
150g nuci macinate
zahar dupa gust(75g am pus eu)
60ml ulei floarea soarelui
se unge cate o foaie cu putin ulei,se impatura pe jumatate si se aseaza in tava mare de aragaz,pregatita cu hartie de copt.la fel procedam cu alte 5 foi pina imbracam toata tava:
merele razuite le stoarcem bine de suc si le amestecam cu zaharul,nuca si scortisoara.punem amestecul peste foi:
restul de foi se ung cu ulei si se aseaza deasupra,incretindu-le usor:
se pune la copt pentru 30min:
cand se scoate se acopera cu un prosop ud si se lasa sa se raceasca.
duminică, 18 ianuarie 2009
placinta creata cu mere si nuci
Publicat de mihaela la 11:56 2 comentarii
vineri, 16 ianuarie 2009
spirale cu mozzarella
o reteta foarte buna,de la LAURAA.
aluat:
500g faina(+50g am avut eu nevoie)
200g mozzarella
200ml lapte
1 cub drojdie proaspata,45g
1 lingurita sare
50g unt moale
1 lingurita miere
umplutura:
ketchup
1 borcan ciuperci
200g cascaval
150g sunca Praga
ceva cascaval in plus pentru deasupra
mozzarella o faramitam bine si apoi am framantat impreuna cu restul ingredientelor,un aluat,in Mp ,pe care l-am lasat o ora la dospit.
intre timp am pus la robot ciupercutele si sunca si le-am maruntit,apoi le-am amestecat cu cascavalul razuit.
din aluat am intins o foaie dreptunghiulara pe care am uns-o cu ketchup si am pus pe ea ,in strat cat de cat uniform umplutura:
rulam strans:
si taiem felii cam cat un deget de groase,cu ajutorul unei ate:
le asezam in tava de copt,pregatita cu hartie,presaram cascavalul razuit deasupra:
si coacem 25min la 190 grade,cu ventilatie:
servim calde sau reci.daca raman se incalzesc la MU pentru 40secunde si sunt la fel de bune.
Publicat de mihaela la 14:27 2 comentarii
joi, 15 ianuarie 2009
tarta cu lamaie,iaurt si afine
150g unt moale
150g zahar
2oua
300g faina
1plic praf de copt
1plic zahar vanilat
coaja si zeama unei lamai
150g iaurt simplu
un compot de afine,bine scurse de zeama
mixam ouale intregi cu zaharul,iaurtul,untul,coaja si zeama de lamaie si zaharul vanilat iar la final adaugam faina+praful de copt.o parte din afine le amestecam usor in aluat.turnam amestecul in forma de tarta de 26cm si presaram deasupra fructele ramase.
dam la cuptor,pentru 40min la 180 grade:
apoi rasturam si lasam sa se racoreasca.feliem.
Publicat de mihaela la 19:15 2 comentarii
marți, 13 ianuarie 2009
budinca de gris cu lamaie si zmeura
o reteta delicioasa atat pentru cei mici cat si pt cei mari.
500ml lapte
1 cana(de 200g cana)gris
50g unt
30ua
100g zahar
coaja unei lamai
150g zmeura
laptele si zaharul se pun la fiert si cand incepe sa clocoteasca se adauga grisul.se fierbe compozitia pina cand se leaga bine.in ea fierbinte adaugam 2/3 din unt si amestecam bine.separam ouale si albusurile le batem spuma tare.galbenusurile le punem impreunma cu coaja razuita de lamaie in compozitia de gris apoi punem si albusurile spuma.la final zmeura si amestecam usor cu o lingura:
tapetam o forma rezistenta la cuptor cu restul de unt si turnam compozitia pe care o dam pentru 30min la 180 grade.o lasam sa se racoreasca :
si portionam.
Publicat de mihaela la 16:05 8 comentarii
rulada de spanac cu sunca
reteta de la Maya
450g spanac fiert si tocat
200g cascaval razuit
200g crema de branza
1ou
200g sunca presata
sare,piper
spanacul se amesteca intr-un bol cu oul,sarea si piperul.se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se pune deasupra cascavalul:
se da cuptorul incalzit la 200 grade,pentru 15-20min.cascavalul trebuie sa se topeasca dar sa nu se rumeneasca.se lasa la racit.
se aseaza feliile de sunca:
apoi intinde peste ele crema de branza si se ruleaza strans in folie alimentara.se da la rece pina a doua zi,cand se feliaza.
Publicat de mihaela la 13:42 6 comentarii
vineri, 9 ianuarie 2009
pogacele fragede cu jumari
le-am avut si pe masa din ajun si ne-au placut atat de mult incat azi le-am repetat din nou.sunt delicioase!!!!
reteta de la Leila
600 gr faina
160 gr jumari
200 gr untura
4 galbenusuri ou
30 gr drojdie proaspata
400 ml smantana groasa
1 lingurita sare
Jumarile le dam prin masina de tocat cu ciurul mijlociu.
Intr-un vas punem 600 gr faina ,1 lingurita sare, 4 galbenusuri 160 gr jumari macinate, 200 gr untura, si 400 ml smantana . Cei 30 gr drojdie ii dizolvam in 50 ml apa calduta si adaugam la ingredientele de mai sus. Incepem sa framantam pana se omogenizeaza aluatul.
Suprafata de lucru o presaram cu faina , aluatul il scoatem din vasul in care l-am framantat si dam cu el de suprafata de lucru cu toata puterea de circa 10 ori (astfel aluatul nu trebuie atat framantat si terminam treaba mai repede ).presaram din nou cu un pic de faina suprafata si intindem aluatul la o grosime de circa 1 deget sub forma dreptunghiulara sau patrata.
crestam la suprafata aluatului cu un cutit si apoi o decupam cu gura unui pahar de apa
Asezam pogacelele decupate in tavi si le lasam sa dospeasca in tavi circa 1 ora si jumatate. Le ungem deasupra cu ou si dam tava in cuptorul preincalzit (porniti cuptorul cu circa 15 minute inainte) unde vom coace pogacelele la foc mare circa 5 minute apoi reducem intensitatea focului la jumate .
Se tin la cuptor pana devin aurii deasupra si vedem ca dedesubt au vatra .
Publicat de mihaela la 17:02 1 comentarii
napolitane cu crema de ciocolata si nuci
250g margarina
150g zahar
100g ciocolata amaruie sau cu lapte
100g nuci macinate
3 oua
1 pachet foi napolitane
margarina se pune la topit cu ciolata si zaharul,pe foc mic,amestecand uneori.se adauga apoi nuca si se dau 2-3 clocote.se ia deoparte si se pun ouale ,pe rand,amestecand bine dupa fiecare.lasam sa se raceasca crema si umplem foile.asezam apoi peste ele o greutate,pentru 3-4 ore.taiem apoi patrate.
Publicat de mihaela la 16:49 2 comentarii
luni, 5 ianuarie 2009
chec cu albusuri si nuci
in primul rand va urez LA MULTI ANI!!!!! si va multumesc din suflet pentru toate urarile facute.
reteta Amalia
1 pahar albusuri (am avut vreo 8 albusuri;am masurat si restul ingredientelor cu acelasi pahar)
1 pahar zahar
1 pahar faina
1 pahar amestec de nuci taiate, stafide , rahat, smochine
50 gr ulei sau unt topit
sucul si coaja de la o lamaie
Se bat albusurile spuma, apoi se adauga putin cate putin zaharul si se bat pana se obtine o spuma lucioasa. Se adauga faina ( tot asa) , apoi restul ingrendientelor.Se coace intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina, 40 de min la foc mic.
.
Publicat de mihaela la 19:49 3 comentarii