Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 23 martie 2009

salata verde cu piept de pui




2 piepti de pui,cam 400g
4 rosii
1 castravete
1 ceapa mare
1 salata verde
sare,piper,patrunjel verde tocat
300g iaurt simplu
2 linguri otet de vin alb
2 linguri smnatana groasa

ceapa se taie inele,rosiile si castravetii cubulete,salata fasii.se amesteca toate intr-un castron.
pieptul de pui taiat fasii subtiri se prajeste la foc mare pe toate partile in 2 linguri ulei,se stinge cu o canita de apa si lasa pina cand aceasta se evapora.

iaurtul se amesteca cu otetul,smantana si sare,piper,ceva verdeata tocata si se toarna peste salata.se pune pe farfurie si decoreaza cu fasiile de pui.

duminică, 22 martie 2009

rozete cu sunca si branza



aluat:
150g crema de branza(am folosit jumatate simpla,jumatate cu verdeata)
7 linguri lapte
6 linguri ulei floarea soarelui
sare
300g faina
1 plic praf de copt

umplutura:
1 ou
300g sunca praga
150g cascaval
1/2 legatura patrunjel
5 linguri ketchup

se amesteca toate ingredientele pentru aluat si coca rezultata se intinde pe masa usor infainata in forma dreptunghiulara.tocam la robot sunca si o amestecam cu verdeata,oul usor batut,cascavalul si ketchup-ul.intindem compozitia pe foaie:


si rulam strans.cu un cutit bine ascutit taiem felii de 5cm:



pe care le asezam in tava de tort,pregatita cu hartie de copt:



le ungem cu galbenus batut si le dam la cuptor,pt 35-40min la 180 grade:


le lasam putin sa se racoreasca si le atacam.sunt foarte bune si se pastreaza chiar si a doua zi la fel de proaspete.eu le-am tinut acoperite cu folie alimentara transparenta.

chiftelute cu cartof si feta




sunt niste chiftelute delicioase pe care noi le mancam cu multa place reci,la micul dejun.
ii plac tare mult si lui matei si de aceea le fac la cuptor.

-250g cartofi fierti si razuiti
-100g feta
-1 ou
-1 lingura buna faina
-patrunjel verde tocat
-sare,piper

se amesteca cartofii reci,trecuti prin presa sau razuiti cu feta zdrobita,verdeata,oul si ceva condimente.dara veti grija ca si feta e sarata.cu mana unsa cu ulei se formeaza chiftelute:


care se pun pe hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit,la 185grade,pentru 25min.
sa aveti pofta!!!!

.

muffins cu stafide si martipan




pt 12 bucati:

-100g martipan
-175g unt
-125g zahar brun
-50g smantana dulce(schlagsahne)
-4oua
-325g faina
-1plic praf de copt
-stafide

in robot mixam martipanul,zaharul si ouale intregi.adaugam untul moale(eu l-am pus 25 sec la microunde) si apoi smantana iar la final faina si praful de copt.asezam compozitia in tava de muffins pregatita cu hartiute si punem deasupra cateva stafide:

dam la copt,pt 25min la 175grade.reci se pot pudra cu zahar.

vineri, 20 martie 2009

paine simpla,cu lapte













este reteta noastra preferata,am facut-o de vreo 5 ori pina acum si de fiecare data mi se pare la fel de minunata.

500ml lapte cald
1 cub,45g drojdie proaspata
1 lingurita sare
1 lingurita zahar/miere
30ml ulei masline
700g faina

se framanta din toate ingredientele un aluat care se lasa la dospit 1h.se rastoarna apoi castronul pe masa infainata si se aduna aluatul,dandu-i forma dorita:


se aseaza in tava ,fac cateva taieturi deasupra si lasa inca 15 min sa se odihneasca.apoi se coace la 190 grade,vreo 40min cu ventilatie si cu un castron de apa pus sub gratarul cuptorului.





se lasa sa se raceasca putin si taie.
pofta buna!

.

joi, 19 martie 2009

käsewaffeln( cu cascaval)




le-am facut azi pentru micul dejun si am ramas surprinsa placut cat de bune pot fi.

200g faina
4 oua
200g unt
150g cascaval ras
2 lingurite verdeata tocata
putina sare

ouale,untul si verdeata le mixam pina devin cremoase,apoi adaugam cascavalul si faina.le coacem in aparatul incins,neuns si le servim imediat ,presarate cu ceva cascaval desupra si o crema de branza cu rosii cubulete.

miercuri, 18 martie 2009

cornulete fragede de post












180 g margarina,
180 ml lapte de kokos,
100 g zahar pudra,
1 lingura otet,
drojdie de bere cat o nuca,
500-550g faina

Se freaca margarina cu zaharul, spuma, se toarna laptele de kokos in care s-a dizolvat drojdia de bere, se amesteca putin, se adauga otetul si iar se amesteca. Se toarna faina, se framanta pana devine un aluat potrivit



si se imparte in 4 turtite, care se tin la rece 30 minute. Se intinde cate o foaie subtire, sa taie in raze, se pune la mijloc cate o bucatica de rahat


si se da forma de cornulet.



Se coc la foc potrivit,185 grade,pt 25min:





Se tavalesc calde in zahar pudra.

marți, 17 martie 2009

lipii(talanitze) cu untura




se fac in zilele reci de iarna la noi acasa,coapte pe soba unde lemnele trosnesc.aici le-am facut in tigaia de teflon,neunsa ca sa-mi satisfac poftele :-)


750-800g faina
150g untura
250ml apa
1 cub drojdie
cate o lingurita de zahar si sare

se framanta un aluat din toate acestea,care se lasa vreo ora sa dospeasca:


se imparte in 5-6 bucati din care se intind lipii rotunde:



se coc in tava teflonata,neunsa,pe o parte



apoi pe cealalta:



si se servesc cu oua si carnati,excat cum le mancam la bunica.


.