Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 26 octombrie 2007

snitel de pui cu sos tiganesc



200g orez
2cepe
4-5 catei usturoi
1ardei gras
O cutie rosii pasate de 500g
100g mazare din doza
250ml supa sau apa+knorr
Sare,piper,
1ou pt snitele
Verdeata tocata

Intr-o tigaie cu 3-4 linguri ulei se pune ceapa,usturoiul felii si ardeiul cubulete.se lasa sa se caleasca putin,fara sa se prajeasca.Se adauga apoi sosul de rosii.Supa si verdeata se toarna peste.In timp ce sosul fierbe ne ocupam de snitele.condimentam carnea pe care am batut-o foarte putin cu ciocanul,cu sare si piper.apoi o trecem prin ou-faina-ou si o punem la prajit in ulei incins.in ultimele 10min adaugam si mazarea.
Pina prajim carnea scade si sosul,pe care il condimentam daca mai este nevoie.Punem orezul la fiert in apa simpla.
Servim carnea cu orez si cu sos si ardei murati.

prajiturele alb-negru



reteta am luat-o de aici:


75g zahar pudra
200g faina
1 priza sare
1pachet zahar cu aroma de portocala
150g unt
1ou
1lingura cacao

se amesteca toate ingredientele si coca rezultata se imparte in 2.la o parte din coca se amesteca lingura de cacao.se intinde foaia neagra,apoi cea alba deasupra,se ruleaza si se da la rece 30min(pt a se putea taia mai bine).se taie feliute care se pun in tava cu hartie de copt:



se coc la foc potrivit,vreo 12 min.

joi, 25 octombrie 2007

ciorbita de legume cu costita si smantana




reteta de la cosmina-liana

1ceapa
3 morcovi,
4 rosii decojite,in suc
4 cartofi
un dovlecel
scaricica putin afumata
un ardei gras rosu
un borcanel mic de smantana
1 ou
leustean

legumele le-am tocat cat am putut de marunt atat cat sa nu-mi tai si unghiile si scaricica am pus-o separat la fiert putin cat sa iasa afumatura din ea si spuma s-o iau
dupa ce a fiert putin carnita am luat spuma si am varsat apa si am puso peste ciorba care incepuse sa fiarba
am lasat sa fiarba toate in jur de o ora si un pic ,pana s-au fiert legumele,apoi am batut un ou si cu smantana si am mai lasat sa dea un clocot ,apoi am pus si leusteanul
la final am acrit cu putina zeama de lamaie neavand bors.

mini-pizza


aluat:
450-550g faina
250ml apa
50ml lapte
1cub drojdie
2linguri ulei
1lingura zahar
1lingura sare


deasupra:
150g masline
200g sunca presata
200g cascaval
ketchup

am pregatit aluatul la MP si dupa ce a dospit l-am intins intr-o foaie foarte subtire si am taiat-o cercuri micute pe care le-am uns cu ketchup,am pus umplutura am presarat cascavalul si am copt 20-25min la 200grade.

grisine


200g faina
100g margarina
50g parmesan razuit(eu am avut cascaval gouda si am pus)
6linguri apa nu foarte rece
2linguri ulei masline
rozmarin si busuioc uscate
sare

susan sau mac pentru presarat deasupra

se amesteca toate ingredientele,se pune aluatul 30min la rece si se intinde apoi o foaie nu foarte subtire.se unge cu galbenus si se presara susan,mac sau branza rasa.se coc 15-20min la 180grade.
se pot face cu o zi inainte

rulouri de pui cu morcov si zucchini


4 piepti de pui~500g
1morcov
1zucchini
4 felii subtiri sunculita afumata
2cepe
150ml vin alb
150ml supa
200g smantana acra sau iaurt
1lingura faina
sare,piper

cu ajutorul cutitului economic se taie fasii de morcov si zucchini.acestea se oparesc scurt in apa sarata.carnea de pui se bate usor,se condimenteaza si se aseaza pe fiecare bucata de carne cate o felie de sunculita.se pun apoi cateva fasii de morcov si dovlecel(zucchini) pe fiecare bucata de carne.se ruleaza si se prind cu scobitori.se condimenteaza cu sare si piper.se pun intr-o tigaie cateva linguri deulei sau margarina la incins si se prajesc rulourile bine pe fiecare parte.Cepele se toaca si se adauga la carne.se lasa sa-si schimbe culoarea,avand grija sa nu se arda.Se adauga vinul si supa si se lasa 20minute sa fiarba ,la foc nu prea mare.Cand furculita intra usor in carne inseamna ca este gata.se scot rulourile si se patreaza la cald iar in sos se adauga 1 lingura faina.se lasa sa se ingroase si se ia deoparte.Se adauga si smantana sau iaurtul.Sosul se paseaza si se condimenteaza daca mai este nevoie.am adaugat si putin patrunjel verde tocat,pentru culoare.Se serveste sosul cu rulourile si paste sau orez.

miercuri, 24 octombrie 2007

tarta cu mere si budinca


aluat:
300g faina
1plic praf de copt
150g unt
125g zahar
50 g quark
1ou

umplutura:

1kg mere acrisoare
350ml suc mere
100g zahar
1lingura scortisoara
50g stafide
1plic budinca de vanilie
1lingura faina pentru paneuri

se amesteca toate ingredientele pentru aluat si coca rezultata se lasa la rece 1h.intre timp pregatim umplutura.amestecam sucul de mere cu zaharul si praful de budinca.le punem la fiert si cand incepe sa se ingroase adaugam merele curatate de coaja si taiate cubulete micute.se amesteca incontinuu pina se ingroasa.apoi punem si stafidele.
se intinde 2\3 din aluat in forma de tarta.deasupra se presara lingura de faina si se toarna amestecul de mere.restul de aluat se intinde ,taie fasii si se aranjeaza deasupra.tarta se da la cuptor pentru 40min,la 190 grade.eu am mai lasat-o 12 min numai cu rezistenta de jos,pentru a fi sigura ca este si foaia de jos bine coapta.rece se presara cu zahar pudra.

ciorba de fasole uscata si carne de porc


fasole uscata
1-2 morcovei
2 cepe potrivite
1 ardei gras,verde
2-3 rosii intregi in suc propriu
sare,piper,marar
3 linguri ulei masline
carne de porc cu slanina

fasolea se pune in apa rece cu o seara sau cu cateva ore inainte de a gati.apoi se spala,se pune intr-o cratita cu apa,se da un clocot si aruncam apa.
abia acum incep sa o pregatesc.carnea se pune la prajit in ulei,la foc tare,pe o parte si cealalta.apoi se reduce focul si se adauga ceapa tocata.se inabusa putin.



se adauga fasolea,morcovii feliute,ardeiul gras cubulete,rosiile taiate marunt;





totul se acopera cu apa,se adauga o foaie de dafin si se lasa sa fiarba 35-45min,





apoi se adauga mararul,sare si piper.