Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 19 august 2008

piccolinis




reteta de la Diana

200 ml lapte,
10 gr drojdie,
250 gr faina(daca framantati la MP trebuiesc 450g)
2 linguri apa minerala
1 lingurita miere
1 lingurita sare
2 linguri ulei masline
sunca,mozzarela

pt sos:
1 ardei
1 pahar suc rosii
1 ceapa mica
1-2 catei usturoi
cateva frunze busuioc


pt sos mixam toate ingredientele:


pregatim aluatul la MP in cazul meu:

il lasam la dospit:

apoi intindem o foaie potrivit de groasa si o taiem cercuri cu gura unui pahar:

punem in tava cu hartie de copt cerculetele,si pe fiecare asezam putin sos si ceva mezeluri :

mozzarela cuburi:

dam la cuptor,la 180 grade.

luni, 18 august 2008

paine cu cartofi



reteta de la maya

550 g faina daca faceti aluatul la MP,400g la framantat cu mana
400 g cartofi razuiti
100 ml apa fiarta sau lapte
10 g drojdie uscata
1 lingura rasa de sare
1 ou


cartofii cruzi se razuiesc si se toarna peste ei laptele fierbinte.se lasa 10min:

impreuna cu restul ingredientelor se framanta un aluat:


se lasa 45min la dospit,se da forma rotunda si pune in tava tapetata cu hartie de copt:

se coace 45-50min la 180 grade


pastrata in punga a ramas proaspata 4 zile.

sâmbătă, 16 august 2008

inghetata de fistic


am facut-o acum cateva zile cand am avut musafiri,a iesit o bunatate.azi am repetat-o din nou,la noua mea masina de inghetata :)

reteta Laurei


-125 ml. frisca
-250 ml. lapte
-4 galbenusuri
-100 g. zahar
-40g fistic


Se pun intr-o oala frisca, laptele si jumatate din cantitatea de miez de vanilie si se dau in fiert.
Se bat galbenusurile cu zaharul. In crema de galbenusuri se inglobeaza laptele clocotit.apoi totul se toarna la loc in oala si se lasa sa se ingroase la foc slab

se lasa sa se raceasca compozitia si amestecam fisticul.nou ne place asa mult ca voi pune vreo 75g data viitoare,sa se simta cu adevarat.


compozitia rece se da la congelator pentru 5-6 ore.eu am facut restul la MdI:

si dupa 25min a iesit o inghetata delicioasa.

prajitura cu lapte batut si prune


4 oua
200g unt
250g faina
1 plic praf de copt
150ml lapte batut
200g zahar
prune
1 lingurita scortisoara


untul moale se mixeaza cu restul ingredientelor ,apoi se toarna compozitia in tava mica tapetata cu hartie de copt:

deasupra se pun prunele felii:

si se da la cuptor,la 185 grade pentru 40-45min:

rece se pudreaza cu zahar din belsug si taie.

vineri, 15 august 2008

pastravi cu legume, la cuptor






o reteta simpla dar delicioasa

4 pastravi
o legatura ceapa verde
2 zucchini
1-2 rosii
sare,piper,boia
usturoi
rozmarin
ulei masline
1 lamaie/limette
3 ardei grasi



pestii curatati se stropesc din belsug cu zeama de limette ,condimenteaza in interior si exterior cu sare,piper,boia.in fiecare se pune cate o ramurica de rozmarin si ceva usturoi:


deasupra asezam legumele taiate nu foarte marunt.sare,piper si stropim totul cu ulei masline:

acoperim cu folie si dam la cuptor o ora,la 180 grade.


apoi se descopera si lasa 15min sub grill.se serveste imediat cu mamaliguta.

joi, 14 august 2008

paine cu faina de secara,seminte de fl.soarelui si morcov



250ml lapte
20og faina secara
250-300g faina alba de grau
1 cub drojdie proaspata
3 linguri unt topit
1 lingurita sare
1 lingurita miere
1 morcov maricel razuit
55g seminte de floarea soarelui

aluatul framantat si dopsit:


se pune in forma de chec pregatita cu hartie de copt,si se mai lasa 25min la dospit:

se coace apoi aprox 1h la 170grade:

folositi tava mare de chec,cea de 30cm ca la mine era cat pe ce sa dea painea pe afara.rece se feliaza.

miercuri, 13 august 2008

brownies cu nuci si ciocolata amara



reteta de la Livia

100 g unt
100 g ciocolata amaruie (cu 70% cacao)
200 g zahar
1 varf de cutit sare
1 fiola esenta de vanilie
3 oua mari
125 g faina
2 linguri cacao
100 g miez de nuca

Pentru glazura:
7 linguri frisca,
100 g ciocolata amaruie

topim ciocolata si untul,batem ouale intregi cu zaharul:

amestecam apoi cu restul ingredientelor:


turnam compozitia in tava potrivit de mare tapetata cu hartie de copt:

si dam la cuptor 35min:
rece se toarna glazura deasupra.eu am lasat-o asa simpla.

marți, 12 august 2008

gulas de ciuperci


o reteta minunata de post.baietii au mancat alaturi peste prajit.

reteta de la droopina

500g ciuperci
2 cepe
2 cartofi
sare,piper,verdeata
1 lingurita boia dulce
1 lingura faina
50ml ulei masline
1 cana supa legume

in uleiul incins se caleste ceapa si ciupercile felii.se lasa sa scada zeama:

se adauga faina si boiaua:

totul se stinge cu supa,apoi adaugam cartofii,sare,piper,verdeturi si lasam pina scade:




se serveste cu mamaliguta sau paine proaspata de casa.

delicioasa!