Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 17 octombrie 2007

Carne de porc cu crusta de mustar

1bucata carne de porc
100ml ulei de floarea soarelui
2 cepe
3-4 catei usturoi
Sare,piper,o legatura patrunjel verde

pt crusta:

1galbenus
2linguri mustar obisnuit
1cutie smantana dulce
3-4 linguri firimituri de paine tare

Pentru inceput pregatim carnea.Punem intr-un castron carnea cu ceapa inele,usturoiul tocat mare si uleiul.condimentam cu sare,piper si adaugam patrunjelul tocat fin.



O lasam in acest amestec 24 de ore,la frigider si o intoarcem din cand in cand pe partea cealalta.Maine zi punem carnea si amestecul de ulei intr-o tava rezistenta la cuptor.Unde lasam 90min la 185 grade pina carnea este moale,adica furculita intra usor in ea.din cand in cand mai ungem cu ulei pe deasupra.dupa ce a trecut timpul pregatim crusta.
Amestecam galbenusul de ou cu mustarul,putin patrunjel proaspat tocat si painea tare faramitata.
Strecuram uleiul de la friptura si turnam in tigaie.Ungem carnea cu oul pe deasupra

punem din nou 25min la cuptor pina primeste o culoare inchisa si se intareste

Incepem pregatirea sosului.

Pasam ceapa si impreuna cu verdeata cu cateva linguri de ulei,strecurat,le punem pe foc.amestecam smantana dulce cu 1lingura faina si dam 1-2 clocote pana sosul se ingroasa.se condimenteaza cu sare si piper.

Servim carnea taiata felii cu sosul si cartofi cuburi, fierti in apa sarata


Niciun comentariu: