reteta de pe culinar
10 cartofi (aproximativ 120 gr fiecare)
200 gr cream-fresh sau smantana
100 gr paine
1 lingura praf vegeta
70 gr sunca
70 gr unt
sare
piper
verdeata - dupa preferinte
in 1/8 l apa se dizola vegeta.
Se curata cartofii si se taie acordeoane.
In apa cu vegeta se amesteca smantana, amestecul se toarna intr-o tava de copt, se pun cartofii si se dau la cuptor - 170 grade C, 40-45 minute.
Intre timp, se faramiteaza painea (autoarea foloseste pentru asta blenderul), se taie sunca in felii mici, verdeata, se sareaza si pipareaza totul, si se adauga untul. Amestecam bine.
Se scot cartofii din cuptor, se strecoara amestecul preparat si se pune sin nou la cuptor pana se coc de tot cartofii.
marți, 16 octombrie 2007
cartofi la cuptor,in stil suedez
Publicat de mihaela la 07:43
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
Acordeoane , adica se lasa coaja pe ei si doar secresteaza ?
da se lasa coaja pe ei .eu am folosit atunci cartofi noi.
Trimiteți un comentariu