reteta de la Cristina
500 gr faina
200 ml lapte
20 gr drojdie proaspata ( eu am diluat drojdia cu o lingurita de zahar si 50ml lapte caldut)
1 lingura unt moale
1 lingura sare
1 lingura zahar
2 oua
15gr unt topit pentru uns
1lingura suc de lamaie
Intr-un bol punem toate ingredientele care sint la temperatura camerei si incepem sa framintam aluatul.
Se pune un plastic peste bol si se lasa la crescut o ora.
Dupa o ora impartim aluatul in 16 bile.
Se ia o bila si se intinde destul de subtire, apoi o ungem cu putin unt, peste ea se aseaza celelante 3 bile intinse si unse intre ele.
Apoi aceste 4 foi se vor rula.Vom avea 4 rulouri a cite 4 foi de aluat, aceste rulouri vor fi taiate in 4 (triunghiuri)
Luam o forma de torta de diametru 26cm, si asezam bucatile de triunghiuri cu varfu spre centru dar cu o distanta de un triunghi intre doua triunghiuri, dupa primul rind de triunghiuri asezat in tava se aseaza al doilea rind, lasati doar unul pe care il puneti in mijloc.
Apoi lasati sa creasca inca 20 minute, se unge cu ou si se presara seminte care va plac ( la mine a fost susan, nigella, susan negru)Se da la cuptor 200C pentru 35 minute
duminică, 14 octombrie 2007
"Floarea Soarelui"
Publicat de mihaela la 11:00
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Un comentariu:
Frumoasa forma! Acum caut si eu ceva....ma pun sa fac un "rustic", cam stiu ingredientele dar cautam o forma mai ciudata :-). Ai multe tipuri de paine, e o placere sa le "rasfoiesc" :-)
Trimiteți un comentariu