reteta de la Maya
400 g Gobbetti(bineinteles ,ca se poate folosi pasta de orice forma doriti)
400 g costita afumata
400-500 ml smintina subtire(din comert)
1 galbenus
mazare proaspata
citeva frunze de busuioc
sare si piper dupa gust
Costita taiata cubulete/feliute ,se pune la prajit.Nu se adauga ulei,numai in cazul in care costita e foarte slaba.Cind aceasta este prajita,se adauga mazarea si se mai lasa 2-3 minute pe foc,amestecind.
Se toarna smintina in oala si se lasa la foc mic sa fiarba,vreo 10 minute.Gustati inainte de a sara,deoarece costita afumata,este de obicei si sarata .Piperati dupa gust.Adaugati busuiocul tocat grob.
intre timp se pun si pastele la fiert.
Cind pastele sint fierte,al dente se se scot din oala si se adauga la sos.Galbenusul se pune peste paste si se amesteca rapid,pentru a nu se inchega,deoarece acesta detine rolul de a lega sosul.
Se servesc calde si se clatesc cu un vin alb
marți, 9 octombrie 2007
Gobbetti cu costita si mazare
Publicat de mihaela la 13:31
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu