Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sâmbătă, 13 aprilie 2013

Trüffel - Torte



pt acest sfarsit de saptamana v-am pregatit un tort fin si ciocolatos!






aluat:
- 4 oua
- 50g piscoturi sampanie
- 75g zahar
- 50g faina
- 50g amidon
-1 plic praf de copt

umplutura:
-400g ciocolata (200g cu lapte+200g amara)
-400g+100g smantana de frisca

-1 esenta rom
-1 lingura cacao



inainte de a coace blatul pregatim umplutura pentru ca trebuie sa stea cel putin 7 ore la frigider.
ciocolata rupta bucati se amesteca cu 400g smantana si se pune pe foc amestecand pina se topeste ciocolata.nu se fierbe!!!! compozitia.se da la rece  cel mai bine peste noapte.

separam ouale si albusurile le batem spuma tare cu zaharul.adaugam galbenusul si restul ingredientelor,piscoturile maruntite,amestecand usor cu o lingura de lemn sa se incorporeze.

se toarna compozitia in forma de tort(26cm) unsa si tapetata cu faina si se coace la foc potrivit,180 grade,pentru 25min.

se lasa sa se raceasca si se injumatateste. se insiropeaza blatul de jos cu apa+esenta de rom.se bat cele 100ml smantana bine si se lasa deoparte.
compozitia de ciocolata se mixeaza si la final se amesteca cu frisca.se imparte compozitia in 2 si se umple tortul.

la final se decoreaza cu cacao.tortul se da 3-4 ore la frigider inainte de servire.

sa aveti pofta si un sfarsit de saptamana minunat!

6 comentarii:

Kyra spunea...

Multumim pentru idee.
Sigur voi incerca reteta ta.
Astept doar o ocazie.

diamond spunea...

ce sectiune imbietoare! :D

Stefy spunea...

arata foarte bine!!!

salmi spunea...

piscoturile la ce folosesc?

mihaela spunea...

salmi,piscoturile se pun in blat.am scris in reteta.

salmi spunea...

Multumesc. Am citit de cateva ori si tot n-am gasit. ;) Vreau sa incerc tortul de ziua mea.