Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sâmbătă, 13 octombrie 2007

Lasagne din macaroane


reteta S.Laura

Se fierb 300 g. macaroane, conform indicatiilor de pe ambalaj.

Se curata o ceapa si cativa catei de usturoi si se toaca. Se curata si se taie marunt un morcov, 1 fir de telina si un fir de praz (eu am pus radacina). Se lasa sa se scurga o conserva de 800 g. rosii si se pastreaza sosul. Rosiile se taie bucati. Se spala si se toaca o legatura de patrunjel.Se caleste totul in ulei 10 minute, la foc moale...
Sos de carne:
Se adauga 400 g. carne de vitel tocata si se prajeste, amestecand.Se sareaza si se pipereaza. Se adauga rosiile, 1/2 din sucul de rosii... si 125 ml. vin rosu...si 1 lingurita busuioc tocat si o lingurita cimbru tocat.Se lasa sa fiarba 15 minute

Sos bechamel:
Se topesc intr-o cratita 50 g. unt. Se adauga inauntru 50 g. faina si se caleste. Se toarna apoi 650 ml. lapte si 100 ml. smantana.Sosul se lasa sa fiarba la foc moale cca. 10 minute, amestecand. Se adauga sare, piper, nucsoara.
Se incinge cuptorul la 200 grade C.

Montare:
Se unge cu jumatate din cantitatea de sos bechamel fundul unei forme rezistente.
Peste sos se aseaza jumatate din cantitatea de macaroane, pe lung...
Se repartizeaza deasupra sosul de carne tocata si se acopera cu restul de macaroane:
Se toarna deasupra restul de sos bechamel.
Se rad 100 g. parmezan. Se repartizeaza uniform deasupra lasagnei.
Se coace la cuptor timp de cca. 30 de minute, pana se rumeneste.

Un comentariu:

Anonim spunea...

interesanta reteta,tot timpul gasesc ceva care-mi place.trebuie sa o fac.cred ca e usor si nu iti trebui mult timp.am sa-ti spun cum a iesit.