azi va ademenesc cu aceste cornulete fragede cu umplutura sarata de branza feta si cascaval.
aluat:
-700g faina
-1 cub drojdie
-2 oua
-200ml lapte
-100ml ulei plante
-1 lingura miere
-putina sare
umplutura:
-200g cascaval
-200g feta
-1 galbenus
in plus:
-1 galbenus
-2 linguri smantana
pt aluat drojdia se sfaraman in laptele cald in care am dizolvat mierea.se lasa 10 min apoi se toarna in castronul in care am pus faina si restul ingredientelor.se framanta un aluat fin care se lasa la dospit 1h:
se imparte apoi in 2 bucati.din fiecare se intind fasii si se taie triunghiuri,punand la fiecare capat umplutura:
pt umplutura cascavalul si feta date pe partea mare de la razatoare se amesteca cu galbenusul de ou.
se ruleaza de la baza spre varf si se pun in tava pregatita cu hartie de copt.se mai lasa 15-20min sa dospeasca in tava:
se ung cu galbenusul amestecat cu smantana si se coc la 185 grade,cu ventilatie pentru 20min pina se auresc.
joi, 15 septembrie 2011
cornulete cu feta si cascaval
Publicat de mihaela la 11:18
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
19 comentarii:
Grozav arata cornuletele tale!Imi plac produsele de patiserie si merg la un ceiuc de minune!
minunate.as punea manca o tava la un mic dejun.pupicei
Le trec pe lista, tare faine sunt.
O idee buna pentru micul dejun sau pentru celebrul pachetel.
Ce frumusele ti-au iesit! Las ca se termina concediul si ma pun din nou pe "treaba" ;)
Cat este de mare cubul de drojdie?
foarte bine arata cornuletele tale!
teo merg si la ceiut si la o cana de lapte,chiar si simple!
sarah ,noroc ca ies multe ca altfel s-ar termina in cateva ore.ai mei dadeau ture pe la bucatarie si mai "furau" cate unul!
miculina abia astept sa le incerci!
bianka, sunt minunate!
fancy multumsc,merg bine la pachetel langa un iaurt sau sana!
Kadia concediu placut in continuare si te astept cu impresii dupa ce le incerci!
alina aici cubul are aprox 40g si este pt o cantitate de 500-1000g faina.am vazut ca in romania se gaseste la cub mare de.sper sa te ajute sa te orientezi la cantitate!
week-end placut!
mire multumesc !
o zi frumoasa!
Multumesc mult ca mi-ai raspuns in legatura cu drojdia (nu mai locuiesc nici eu in Romania :)). Mai am o intrebare: la final se ung cu ou si smantana?
alina ai dreptate,am corectat acum...graba,bat-o vina!
spor la treaba si week-end minunat!
Mihaela, am facut cornuletele si au iesit excelente! Multumesc pentru minunata reteta.
alina sa va fie de bine!
Trimiteți un comentariu