pentru aluat avem nevoie de:
325g faina
150g crema de branza( Philadelphia sau alt sortiment)
1ou
100ml lapte la temperatura camerei
80ml ulei de floarea soarelui
75g zahar
1plic praf de copt
1plic zahar vanilat
crema:
1budinca vanilie
250ml lapte
200ml smantana pentru frisca(se poate pun tot lapte)
50g zahar
in plus:
1 compot 850g piersici sau 500g fructe proaspete
zahar pudra
se amesteca ingredientele pentru aluat cu robotul si coca rezultata se pune 30-40min la rece.o parte din lapte si smantana se pune la fiert impreuna cu zaharul.se amesteca plicul de budinca cu restul laptelui(eu pentru ca nu am stiut cat de buna este budinca am pus 2 plicuri,dar merge si 1)si se fierbe.compozitia se lasa putin sa se racoreasca.intr-o tava mica(30x30) se intinde 2/3 din aluat si se inteapa de mai multe ori cu furculita.se pune 5 min la cuptorul incalzit dinainte la 175grade.se taie piersicile felii si se mai amesteca din cand in cand in budinca sa nu prinda pojghita.
se scoate tava cu aluatul din cuptor.se intinde deasupra budinca(trebuie sa fie calduta).se pun feliile de piersici una langa alta.restul aluatului se pune fasii deasupra.
am facut si-o floricita mica pe mijloc.se mai tine 35min la 175grade.
vineri, 5 octombrie 2007
prajitura gratar cu piersici
Publicat de mihaela la 17:26
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu