Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sâmbătă, 6 octombrie 2007

Scones, pt. micul dejun



reteta de la Poca


250 gr. faina
1 plic praf de copt
un praf de sare
60 gr. unt moale
175 ml. lapte batut (la temperatura camerei)
1 lingura cu zahar ( nu cu varf)
-intr-un castron se pune faina amestecata cu praful de copt, sarea, zaharul si untul moale
- se amesteca bine cu o lingura pana se fac bilutze mici, ceva de genul asta
- se adauga laptele batut ( laptele sa nu fie rece), amestecati in continuare
- obtinem un aluat moale si lipicios
- ne infainam mainile si-l framantam cam 1 minut. Dupa ce-l framantati cu mainile infainate, aluatul va fi super, foarte usor de lucrat, foarte maleabil.
- din aluat faceti un carnat cam de 10 cm lungime, si-l taiati in 8 parti egale.
- bucatile de aluat le puneti pe fundul unei tavi ( sau pur si simplu intr-o tava), tava tapetata cu hartie de copt.
- le asezati cu partea taiata in sus, si le mai aranjati un pic in palme fara sa le presati prea mult.
- le ungeti cu ce vreti, cu lapte, cu galbenus, puteti pune mac, etc.
- eu le-am uns cu o lingura de iaurt amestecata cu un galbenus.
- bagati tava la cuptor la 180 grade pt 20-30 minute ( sant gata cand s-au rumenit )
- sau le ciocaniti cu degetul, daca suna a gol sant coapte.

Niciun comentariu: