blat
4oua
125g zahar
75g faina
75g amidon
1lingura cacao
1lingura migdale macinate
1plic praf de copt
crema
1doza pere
10foi gelatina
150ml lapte
2linguri zahar
300g iaurt cu ciocolata
600ml frisca
pt ornat
350g frisca
albusele se bat spuma cu zaharul si se adauga galbenusele,apoi cacao,migdalele,faina,amidonul si praful de copt.se toarna in forma si coace la foc potrivit
rece se taie in 2 blaturi egale.
pt crema se pune gelatina in apa,iar laptele si cu zaharul se incalzesc si se dizolva gelatina inauntru,nu se fierbe.se amestaca cu iaurtul si se da la rece pina cand incepe sa se ingroase.se bate frisca bine si se in
incorporeaza cate o lingura de crema de iaurt,rezulta o crema fina
in jurul blatului 1 se pune inelul,blatul se insiropeaza putin,am folosit suc de la compot
se pun cateva linguri de crema si deasupra perele,apoi crema/blatul 2 si din nou crema
se da la rece 2-3 ore,apoi se scoate inelul si se imbraca cu restul de frisca,se decoreaza
vineri, 5 octombrie 2007
Tort cu pere si crema de iaurt
Publicat de mihaela la 22:17
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu