Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 28 octombrie 2009

paine cu faina de malai si integrala



aluat1.
-300g faina alba
-150ml apa
-10g drojdie proaspata

aluat 2:
-200g faina porumb
-100g faina integrala
-aluatul1
-200ml apa
-1 lingurita sare
-1 lingurita miere
-8g drojdie proaspata

se amesteca intr-un castron ingredientele pt aluatul 1 si lasam 12 ore la temp camerei
apoi punem in masina de paine apa,sarea,mierea,cele 2 tipuri de faini si aluatul1 si framantam o coca pe care o lasam la dospit vreo 2 ore.pe masa punem 3-4 linguri faina malai si dam aluatul prin aceasta.il punem in tava si coacem la 185 grade vreo 40-50min.

8 comentarii:

Ducesa spunea...

Foarte frumoasa painea ta!

Anonim spunea...

Nu cred ca ti-am spus vreodata ce-mi place cel mai mult la majoritatea retetelor tale, si anume faptul ca ele incep cu "se amesteca toate ingredientele...", :)
Este fain ca s-a inventat si felul asta de gatit si nu trebuie sa fii super invatat intr-ale bucatariei sa-ti reuseasca o masa buna.

liana morar

Ala Oancea spunea...

Interesant ! Trebuie incercata reteta ;)

mihaela spunea...

de obicei sunt in criza de timp si nu prea fac retete la care sa stau si sa bibilesc.matei e in preajma si "ma ajuta" sau mai mult ma incurca si cele simple au prioritate mereu.

lucyaneya spunea...

AI UN BLOG SUPER,FELICITARI!!!IL CITESC SI PE AL LUI teo DAR NUMAI TIMPENII SCRIE...SI NISTE DENUMIRI CIUDATE...LA TINE SE VEDE CA AI DE TOATE,ABSOLUT TOT CE CAUTI...FELICITARI(ALEA SINT MINUTELE LUI MATEI ???)

mihaela spunea...

lucyaneya bine ai venit in bucataria mea!
manutele din poze sunt ale fluturasului matei,el e mai mereu pe langa mine cand gatesc.de 2 luni a inceput gradinita si il prind mai rar prin bucatarie :-))

ada51 spunea...

Pare grozava painea, dar 12 ore? este corect? si daca da, de ce?

mihaela spunea...

nu stiu sa-ti zic exact de ce 12 ore dar la foarte multe retete cu acest pre-aluat(biga)se lasa atat la dopsit.dau gust caracteristic painii.