blat1:
150g faina
50g unt
3linguri zahar
2linguri apa rece
5linguri ciocolata amara
se freaca faina,zaharul,untul si apa.coca formata se lasa 30min la rece apoi se intinde o foaie,se taie la dimensiunea formei de tort,se inteapa cu furculita si se coace la foc potrivit.rece se toarna deasupra ciocolata mara topita.se lasa sa se intareasca.
blat2:
3oua
75g zahar
100g faina
1plic praf de copt
ouale se separa.se bat albusurile spuma tare,se adauga zaharul si continuam sa batem pina cand se topeste.punem galbenusurile si la final faina amestecata cu praful de copt.se coace in forma de tort la 195 grade.rece se taie pe jumatate.
crema:
800ml lapte
5linguri zahar
2budinci roz(capsuni sau zmeura)
1compot visine
4albusuri
laptele,praful de budinca si zaharul se fierb.imediat ce am luat budinca de pe foc adaugam albusurile batute spuma tare si visinele din compot.peste foaia unsa cu ciocolata punem blatul 1 apoi crema si deasupra celalalt blat.lasam sa se raceasca bine.imbracam tortul in 400ml frisca si decoram dupa chef.
miercuri, 17 octombrie 2007
tort roz cu visine si frisca
Publicat de mihaela la 12:12
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
super Blogul.
felicitari!
wow,tort cu visine? arata de nu se poate de bine..mi-ai facut o pofta .
gata,ma duc sa-mi cumpar cele necesare.
danke,ma bucur ca-ti place si blogul si tortul.
noi l-am savurat la trecerea dintre ani!
ar cam fi cazul sa-l refac!
Trimiteți un comentariu