blat:
-200g unt
-200g zahar
-3 oua
-200g faina
-1 plic praf de copt
-150g smantana groasa
-2 linguri cacao
crema:
-250g unt
-200g zahar pudra
-250g gris
-5 piscoturi
-1 sticluta esenta de rom
-1 plic glazura de tort
pentru blat am topit untul si l-am pus impreuna cu restul ingredientelor in bolul robotului.am mixat 2-3 minute si apoi am turnat in tava de tort(28cm-30cm) pregatita cu hartie de copt:
se coace la foc potrivit pentru 25min apoi se lasa sa se raceasca pe un gratar.se insiropeaza cu esenta de rom amestecata cu putina apa.
pentru crema:
untul,zaharul si grisul se pun pe foc pentru 10min,amestecand incontinuu.se adauga piscoturile macinate si se toarna crema peste blat.se lasa sa se raceasca.deasupra se toarna glazura de tort.
se decoreaza cu nuca de cocos.
gustul cremei este foarte apropiat de cel al martipanului si daca sunetti fani va recomand acest tort delicios.
*reteta din rev.practic*
.
joi, 29 decembrie 2011
tort cu "crema de martipan"
Publicat de mihaela la 19:52
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
8 comentarii:
Immmm ce apetisant.
La multi ani si un 2012 plin de realizari si impliniri.Pupic Fluturasului.
La multi ani draga mea ! Tot ce-ti doresti sa-ti aduca 2012 ! te pup
fie ca anul 2012 sa iti aduca multa fericire si sanatate.iti doresc ca in anul care vine sa ti se indeplineasca toate dorintele!La multi ani!
arata foarte bine
miculina si tie un an nou fericit!
multumesc anto!
sarah multumesc de urari!
multumesc alinutzica.un an nou fericit!!!
Trimiteți un comentariu