reteta de la Maya
filet de somon
zeama de lamaie
marar
busuioc
(sau alta verdeata,in functie de gust)
1 morcovior
1 ceapa violeta
1/2 ardei
granulat de usturoi
sare,piper
2-3 linguri ulei de masline
5 linguri faina de pane
Se maruntesc/macina ceapa,cu verdeturile,prima data.Dupa care se adauga morcoviorul si ardeiul.(Am amestecat in 2 ture,pentru a se marunti ceapa si verdeturile bine)Legumele maciante,se pun intr-un castron larg,se condimenteaza cu sare,piper,granulat de usturoi,eventual chili.Eu nu am avut decit chili uscat,si nu stiu cum da in amestecul asta,asa ca nu am pus.Nu uitati uleiul(2-3 linguri)Se aduga faina de pane ,se amesteca bine.Pensulam o tava antiaderenta cu ceva ulei,punem bucatile de filet,stropite cu zeama de lamiie.Daca materialul pentru crusta nu e destul de condimentat,condimentati somonul.
Tapetati bucatile de filet ,dupa care bagati tava in cuptorul incalzit in prealabil,la 200 gradeC .
lasati la rumenit,dupa cum va place.
sâmbătă, 10 noiembrie 2007
Filet de somon,cu crusta picanta,la cuptor
Publicat de mihaela la 13:49
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu