reteta de la Oana
700-800 gr limba
1 kg praz subtirel si fraged
500 gr masline
1/2 lamaie
Suc sau pasta de rosii
Ulei
Limba se curata, se portioneaza si se pune la fiert in apa cu sare; prazul se curata si se taie segmente; maslinele se gusta si in cazul in care sunt prea sarate se dau intr-un clocot doua, lamaia se feliaza si se cojeste (inclusiv partea alba care-i amara)
Cand limba este fiarta (furculita intra usor) eu scot bucatile si indepartez partea alba care nu-mi place, exista persoane care o lasa; prazul se caleste usor in 2-3 linguri de ulei, doar cat sa se inmoaie; intr-o cratita se incinge un pic de ulei, se adauga sucul sau pasta de rosii (nu foarte multa) si se prajeste usor; se stinge cu o cana de apa; se lasa sa clocoteasca de cateva ori si se pun bucatile de limba, apoi dupa inca cateva clocote prazul si apoi maslinele. Se lasa un timp sa fiarba toate impreuna si sa-si imprumute aromele, se sareaza si cu un minut inainte de a stinge focul se pun feliutele de lamaie.
noi am servit cu orez.
vineri, 9 noiembrie 2007
limba cu praz si masline
Publicat de mihaela la 10:20
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu