reteta de la Maya
250 g faina
125 g migdale macinate
200 unt
1 ou
1 pachetel de zahar vanilat
100 g zahar
1 priza sare
Pentru pudrat
2 linguri zahar
2 pachetele de zahar vanilat
1 lingura zahar pudra
Se pune faina,migdalele,untul taiat bucatele,oul,zaharul,sarea si zaharul vanilat intr-un castron si se framanta/mixeaza/robot..
Din aluatul obtinut ,se formeaza o bila , se pune intr-o punga si se da timp de 1 ora la frigider.
..apoi se formeaza betisoare/..... cam de 6-7-8 cm lungime..iar dupa aceea se da o forma de cornulet.
in tava se pune hirtie de copt,se aseaza cornuletele cu putina distanta intre ele..si se dau la cuptor pentru 12-14 minute la 190-200gradeC.
Atentie
La a 2 a tava se scurteaza timpul de copt cu vreo 2-3 minute(fata de inainte)
Asa calde se tavalesc prin amestecul de zahar vanilat,zahaz si zahar pudra.
Dupa ce se racesc(se pot servi imediat)..se pastreaza in doze de metal/tabla
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu