am ajuns cu bine acasa in romania si am facut aseara checul dintr-o revista "practic" gasita prin biblioteca mamei si modificata putin dupa cerintele celor dragi:
4 oua
250g zahar
250g margarina
150ml lapte
1 plic praf de copt
coaja si zeama unei lamai
450g faina
70g stafide
1 plic glazura de lamaiese separa ouale iar albusurile se bat spuma tare:
margarina moale(tinuta cateva ore la temperatura camerei),zaharul si galbenusurile se freaca bine:
se adauga treptat laptele putin caldut:
apoi faina amestecata cu praful de copt si la final albusurile:
in compozitia finala se adauga stafidele,coaja si zeama de lamaie:se amesteca usor cu paleta:
se toarna apoi in tava de chec tapetata cu hartie de copt:
si se coace la foc potrivit,apoi se lasa sa se raceasca:deasupra se toarna glazura:
dupa ce s-a intarit se felieaza.
vineri, 21 decembrie 2007
chec alb cu stafide
Publicat de
mihaela
la
08:37
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu