reteta de la Alis
30 g drojdie proaspata
300 ml apa calda
1/3 pahar zahar,cam 70 g
1 lingurita sare
1 ou mare
40 g margarina
5-4 1/2 pahare faina
Deasupra:
1 galbenus
1lingurita de apa
semintesusan,mac
aluatul l-am facut la Mp:
apoi l-am pus intr-un castron uns cu putin unt,la dospit:
asa arata dupa o ora:
apoi se imparte in 3 parti:
si se impleteste strans(aici trebuie sa mai exersez)
se unge cu galbenus:
si presara semintele:
si se da la copt,la 185 grade:
nu am mai apucat sa o lasam la racit,am mancat din ea fierbinte.
miercuri, 30 ianuarie 2008
Paine de Shabat
Publicat de mihaela la 19:05
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
4 comentarii:
De fiecare data cand citesc o reteta de pe acest blog am apa in gura....foarte frumoase si sigur gustoase iti ies mancaricile,felicitari....am o intrebare legata de aceasta reteta....nu am inteles prea bine cantitatea de faina ? sunt 4sau 5 pahare si jumatate ? multumesc
de fapt trebuia scris 4-4,5pahare faina.am scris din greseala 5.acum corectez.
sper sa-ti placa reteta daca o incerci.
o zi minunata.
Am facut-o azi...si asa am pus, 4 pahare si jumatate...a iesit suuuuper buna...dovada a stat fiul meu de doi ani care si acum e cu o coaja la rontait...si cum am mai spus,FELICITARI...sunt super retele...te pupic si cand mai am o pauza(mai am un bebe de 3 luni ),mai incerc o reteta pt ca tare apetisante sunt...
andreea drga mea ma bucur ca a reusit painea si te felicit ca mai ai timp si de gatit cu 2 pui mititei.matei(care are si el putin peste 2 ani) in ultimul timp nu prea mai lasa sa fac nimic,dar profit ca doarme zilnic la pranz acte 2 ore si bucataresc.
sper sa iti pot raspunde in timp la intrebari daca mai sunt caci ma pregatesc sa plec in romania in concediu si e mai greu cu internetul.
pupici puilor tai si tie.
Trimiteți un comentariu