reteta de aici:
pt tocanita:
1kg carne de porc
2 linguri untura(unt in cazul meu)
8-10 cepe
sare,piper,boia,patrunjel verde
pt galustile de branza:
100g crema de branza
1 lingura gris
1 lingura rasa faina
1 ou
sare
se taie carnea cuburi iar untul se pune la incins intr-o tigaie.apoi se adauga carnea si se caleste bine,pe ambele parti:
ceapa se curata si taie in 8 apoi se adauga impreuna cu o lingura boia dulce la tocanita:
dupa ce s-a dinstuit putin se pune o cana mare de apa,patrunjel verde tocat si se acopera cu un capac.se lasa la fiarba.
cat se face tocanita,ne ocupam de galusti.
amestecam intr-un castron oul batut, branza,sare,piper,grisul si faina:
punem o cratita cu apa la fiert,adaugam sare si o lingura ulei.cand apa fierbe punem cu lingura umeda galusti:
sunt gata cand se ridica la suprafata.le scoatem si le trecem prin jet de apa rece:
tocanita se lasa pe foc pina carnea devine moale si sosul scade.
se gusta de sare si piper si se serveste impreuna cu galustile.
luni, 7 ianuarie 2008
tocanita de porc cu galusti de branza
Publicat de mihaela la 20:52
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu