aseara mi s-a atras atentia ca a trecut ceva vreme de la ultima tarta sarata,ar fi timpul sa mai pregatesc ceva.noua ne plac foarte mult.
reteta de aici:
pt aluat:
200g faina
75g cascaval razuit
1ou
3linguri smantana groasa
1 priza sare
pt deasupra:
4 rosii
300g wurst/parizer
100g cascaval felii
3oua
125ml lapte
sare,piper,verdeata tocata
pt aluat se pune faina intr-un castron,si face o adancitura in mijloc in care adaugam restul ingredientelor:
se framanata pina se desprinde de pe masa(daca este nevoie va mai puteti ajuta de max 1 lingurita faina)
se inveleste in folie si da la rece 25-30min chiar si o ora:
se intinde apoi pe folia in care a fost invelit si se pune in tava de tarta unsa si pudrata cu faina.se taie frumos marginile:
rosiile si wurst-ul se taie felii si se aseaza pe foaie alternativ cu cascavalul,putin suprapuse:
se condimenteaza cu sare si piper.ouale intregi,laptele,verdeata se mixeaza 1 min:
se toarna peste:
se mai presara ceva verdeata:
se la cuptor vreo 35min la 180grade.eu in ultimele 10min am acoperit-o cu o folie de aluminiu.este gata cand trece testul cu scobitoarea.rece se taie felii
este delicioasa! dar ca si baza il prefer totusi pe acesta.l-am incercat de multe ori si mi se pare ca iese cel mai bine si se lucreaza si foarte usor cu el.
miercuri, 13 februarie 2008
quiche cu rosii si wurst(parizer)
Publicat de mihaela la 12:51
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
4 comentarii:
...am niste parizer uitat prin frigider :)...deci, se va face!
Si am sa fac aluatul de la tarta cu carne tocata si ciuperci.
Sper sa pape si Bogdi :P
laura ma bucur ca-ti face cu ochiul reteta.Matei a papat foarte putin,acum are o perioada mai agitata,ies 2 maselute.
M-am indragostit de quiche atunci cand am gustat pentru prima data aceasta specialitate!
Lore si noua ne place foarte mult.poate incerci si reteta aceasta.e delicioasa!
Trimiteți un comentariu