• 1 cub drojdie (42 g)
• 200 ml lapte caldut
• 100 g zahar
• 2 oua+2 galbenusuri
• 100g stafide
• 600 g faina
• 1 varf de sare
• 200 g unt moale
• 150g nutella
• 3 linguri de rom sau suc de portocale
• 100 g migdale decojite
• 1 lingura de zahar pudra
1.Aluatul l-am framantat si dospit la MP
2. Puneti stafidele intr-un castron mic, stropiti-le cu suc de portocale sau rom si lasati-le sa se inmoaie. Ungeti cu grasime o forma de guguluf (1,5 l). restul migdalelor si incorporati-le in aluat impreuna cu stafidele cu rom.
Pe aluatul intins pe masa usor infainata se pun din loc in loc gramajoare de nutella apoi se ruleaza strans.Ruloul de aluat se aseaza in forma unsa deja cu grasime, acoperiti-l cu un servet si lasati-l din nou sa creasca inca 30 minute.
3. Incingeti cuptorul la 180ºC. Coaceti prajitura 50-60 minute.
In cele din urma lasati-o sa se raceasca 5 minute in forma, apoi rasturnati-o pe un platou. Cand s-a racit complet, presarati-o cu zahar pudra
Pofta buna!
2 comentarii:
Hmmmm, arata tare bine!Felicitari pentru blog si viata frumoasa sa ai!
Toate bune!!!!
minunat!
Trimiteți un comentariu