• 250 g faina
• 200 g miez nuca macinat
• 60 g zahar
• 200 g margarina Rama
• 1 ou
• 1/2 lingurita scortisoara praf
• 1/4 lingurita praf de cuisoare
• 200 g zahar pudra
• 2 linguri rom
• cca. 80 jumatati de miez de nuca
1. Framantati un aluat din faina, nucile macinate, zaharul, margarina, oul, cuisoarele si scortisoara praf. Formati un rulou (Ø 3 cm), infasurati-l in folie si lasati-l cca. 30 de minute la frigider.
2. Incingeti cuptorul la 190ºC. Taiati ruloul felii rotunde de 1/2 cm, asezati-le pe o tava tapetata cu hartie pentru copt si coaceti-le cca. 12 minute. Lasati-le sa se raceasca pe un fund din lemn.
3. Preparati o glazura din zaharul pudra, rom si 2 linguri de apa. Ungeti fursecurile cu aceasta si asezati cate 1 jumatate de miez de nuca pe fiecare. Lasati-le sa se raceasca pe un fund din lemn. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu