Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 4 septembrie 2008

Guguluf cu mac si lamaie


• 2 lamai
• 250 g unt
• 150 g zahar
• 4 oua
• 400 g faina
• 1 pachet praf de copt
• 100 ml frisca
• 250 g mac
• 2 linguri lichior de portocale sau 3 picaturi de esenta de portocale
• 250 g zahar pudra

1. Ungeti cu grasime o forma inalta (1,5 l). Incingeti cuptorul la 175ºC. Spalati lamaile cu apa fierbinte, radeti-le coaja si stoarceti-le sucul. Puneti margarina, zaharul si ouale intr-un castron si bateti totul spuma cu un mixer. Incorporati faina, praful de copt si frisca. Impartiti aluatul in doua. Intr-o jumatate incorporati coaja si 2 linguri suc de lamaie, iar in cealalta jumatate inglobati macul si lichiorul.

2. In forma unsa deja cu grasime turnati mai intai aluatul cu mac, apoi pe cel cu lamaie si marmorati prajitura cu o furculita.




Coaceti guguluful cca. 50 de minute.
3. Amestecati zaharul pudra cu restul sucului de lamaie, turnati-l peste prajitura racita si lasati-l sa se usuce. Daca doriti, ornati-o cu putina coaja de lamaie si presarati-o cu zahar pudra.


Pofta buna!

Un comentariu:

Anonim spunea...

suna bine,n-am incercat niciodata varianta asta!