Blat:
500 g faina,
1 pachet drojdie uscata,
250 ml lapte,
80 g zahar/miere,
3 oua,
100 g unt topit si racit
Deasupra:
1 kg caise decojite,
50 g migdale tocate grob,
Drojdia se amesteca cu putin lapte, o lingura de zahar/miere si 3 linguri faina. Se lasa la dospit. Se amesteca apoi cu restul de lapte, untul , zaharul/mierea si faina. Se lasa coca 45 min la dospit apoi se intinde in tava unsa cu ulei si pudrata cu faina. ATENTIE este o coca moale,nu ca cea de cozonac,care se poate intinde cu sucitorul,asa ca nu va speriati!
Se pun deasupra caisele,presara migdalele si se coace 45-50 min la foc potrivit.
Se lasa sa se raceasca complet in tava inainte de a fi taiata.eu am taiat-o calduta inca,sa pot ptinde ultimele raze de soare de pe balcon.
marți, 2 septembrie 2008
Prajitura cu aluat dospit, caise si migdale
Publicat de mihaela la 20:44
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu