Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 2 septembrie 2008

Prajitura cu aluat dospit, caise si migdale


Blat:
500 g faina,
1 pachet drojdie uscata,
250 ml lapte,
80 g zahar/miere,
3 oua,
100 g unt topit si racit

Deasupra:
1 kg caise decojite,
50 g migdale tocate grob,


Drojdia se amesteca cu putin lapte, o lingura de zahar/miere si 3 linguri faina. Se lasa la dospit. Se amesteca apoi cu restul de lapte, untul , zaharul/mierea si faina. Se lasa coca 45 min la dospit apoi se intinde in tava unsa cu ulei si pudrata cu faina. ATENTIE este o coca moale,nu ca cea de cozonac,care se poate intinde cu sucitorul,asa ca nu va speriati!
Se pun deasupra caisele,presara migdalele si se coace 45-50 min la foc potrivit.



Se lasa sa se raceasca complet in tava inainte de a fi taiata.eu am taiat-o calduta inca,sa pot ptinde ultimele raze de soare de pe balcon.

Niciun comentariu: