aluat:
200g cartofi fierti
1/2 cub drojdie
1 ou
1 lingura unt
200g faina
putin nucsoara razuita
sare
umplutura:
1 zucchini mic
2 cepe
300g ciuperci proaspete
100g rosii mici
200g crema de branza
100ml lapte
3 oua
sare,piper
3 linguri ulei
cartofii fierti ii trecem prin presa apoi ii amestecam cu untul,condimentele,drojdia sfaramata,oul batut usor cu furculita si faina.daca mai este nevoie adaugati 1-2 linguri faina,sa puteti desprinde aluatul de pe maini.il lasam sa se odihneasca 20min.
ceapa si zucchini tocate marunt se calesc in uleiul incins,adaugam ciupercutele toiate felii si lasam pe foc pina scade tot sucul.apoi condimentam.
in forma de tarta(26cm) unsa si pudrata cu faina intindem aluatul pe care-l intepam de cateva ori,sa creasca uniform.punem umplutura,rosiile cubulete sau folositi rosioare mici injumatatite.
batem ouale cu crema de branza,sare,piper,laptele si turnam deasupra.dam tarta la cuptor pt.35-40min la 180grade.ultimele 5-7 min am lasat numia la rezistenta de jos.
lasam sa se racoreasca si servim.
marți, 2 septembrie 2008
quiche cu blat pufos de cartofi
Publicat de mihaela la 13:10
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
Imi ploua in gura..... :P
ai si motiv,sa o incercai daca va place genul acesta de tarte.
Trimiteți un comentariu