este reteta mamei mele care o face intr-o tava mai micuta decat cea de aragaz.eu am adaptat-o la o forma de tort de 20cm,facand numai jumatate de cantitate.
foi:
100g zahar
250g unt/margarina
1ou
1plic praf de copt
5 linguri smantana dulce
475g faina
umplutura:
400g gem acrisor(neaparat,altfel iese exagerat de dulce)
100g nuci
glazura
100g ciocolata menaj topita
1 lingura unt
se amesteca toate ingredientele pentru foi si coca rezultata se da la rece 30min.eu nu aveam timp aseara si am intins-o imdiat cu putina rabdare.se imparte in 3 bucati din care se intind 3foi.
in tava unsa si pudrata cu faina se aseaza foia 1/jumatate din cantitatea de gem si nuci/foia/gem+nuci/foaie.se inteapa fiecare foaie cu furculita in mai multe locuri.
se da la copt pentru 40min.
se lasa sa se raceasca si turnam glazura.eu am presarat zahar pudra.
sâmbătă, 20 septembrie 2008
tort jerbo
Publicat de mihaela la 19:51
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu